понеділок, 26 червня 2017 15:54

Садовий назвав причини зняття "сміттєвої блокади" зі Львова

Садовий назвав причини зняття "сміттєвої блокади" зі Львова

Ситуація зі сміттям у Львові не дуже змінилася. Про це заявив мер Львова Андрій Садовий.

"Десь у третині міста ситуація зі сміттям є критичною, але приємно, що на 40-50 тонн ми більше вивозимо в день, ніж продукуємо. Реально почали відкриватися полігони на Львівщині, планують сесії міських рад у Західній Україні. Ті ради, які раніше приймали рішення не працювати з нами, готують рішення про відкриття полігонів. Блокада починає тріщати, але не можу сказати, що вона знята. Якби не голодування депутатів, які вийшли на граніт і не звернення Ради церков, я не знаю, що було б сьогодні у Львові", – заявив міський голова.

За його словами, зі Львова в середньому щоденно вивозять 640-680 тонн сміття. Динаміка позитивна. Зараз сміття приймає 8 міст області. Водночас міський голова вкотре заявив, що область не може прийняти все львівське сміття і потрібно підключати інші області або облаштовувати в межах Львівщини перевантажувальну станцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Садовий" у косоворотці стоїть під міською радою

"Я не ворог Андрію Івановичу Садовому. Але факт, що за 11 років він виявився не в змозі вирішити цю надважливу проблему. Факт у тому, що останній рік і я допомагав йому це зробити, і мери багатьох міст". Не раз приїжджав, двічі спілкувався з жителями Грибовичів. Робив усе, що можна, аби допомогти утримати ситуацію, не загострюючи проблем. Навіщо Андрій Іванович потім почав мене втягувати в якусь політичну історію, в чвари - це питання не до мене", – сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

На думку глави уряду, "сміттєва проблема" не має політичного забарвлення.

Садовий погодився виплатити 300 млн грн за вивіз львівського сміття.

Зараз ви читаєте новину «Садовий назвав причини зняття "сміттєвої блокади" зі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути