вівторок, 11 вересня 2018 17:08

"Росія потужно допомагає сєпарам" - волонтер розповів про поїздку на передову
12

Автор: np.pl.ua
  Волонтери із Полтавщини і Харківщини допомогли військовим із 28 бригади
Волонтери із Полтавщини і Харківщини допомогли військовим із 28 бригади

Волонтери із Полтавської і Харківської областей підтримали військових 28 механізованої бригади під Мар'їнкою Донецької області. Привезли технічне оснащення для автомобілів, генератор, продукти харчування, сезонні овочі та фрукти.

"Із цією бригадою співпрацюємо із початку війни. Не обминаємо і земляків із Полтавщини, які служать в її лавах. Бригада бойова, має практично 4 виходи на бойові позиції. Поступово замінюємо ті технічні засоби, які із часом вийшли з ладу. Привезли генератор, бо китайський не витримав такого великого навантаження. В армії завжди потрібні генератори, болгарки, зварювальні апарати і компресори", - розповів Сергій Глоба, волонтер із Полтави.

За його словами, настрій на передовій бойовий.

"Хлопці тільки чекають наказу, щоб вигнати сепаратистів із нашої землі. Ворог отримує дуже хороше технічне оснащення із Росії, має хороший одяг, взуття і оптику. Зараз всі свої позиції бойовики ретельно бетонують, бо чекають на наступ українського війська. Із позитивного - особисто бачив нову військову техніку і медичні екіпажі, які вже працюють в ЗСУ. Також все добре із харчуванням. Не вистачає медичних засобів, особливо противірусних, тому на ці потреба вже отримали замовлення. Також на передовій чекають на обіцяні Порошенком снайперські гвинтівки, але їх ще не передали".

Волонтери із Полтавщини і Харківщини допомогли військовим із 28 бригади
Фото: np.pl.ua
Волонтери із Полтавщини і Харківщини допомогли військовим із 28 бригади
Волонтери із Полтавщини і Харківщини допомогли військовим із 28 бригади
Волонтери із Полтавщини і Харківщини допомогли військовим із 28 бригади
Волонтери із Полтавщини і Харківщини допомогли військовим із 28 бригади

Волонтерські організації поділили сфери допомоги.

"Волонтери завжди бажані гості у війську, хоча в саму Мар'їнку не приїздили місяців зо два. Зараз стали популярні вояжі із концертами, коробкою цукерок, селфі напам'ять і додому. Але ж потреба у допомозі армії із роками не відпала. Добре, що деякі організації повністю закривають окремі сфери допомоги. Волонтери всеукраїнського масштабу поділилися - одні купують тепловізори, інші - безпілотники, інші - глушники і оптику. Таким чином закривають потреби, але держава конкуренцію їм зовсім не робить, хоча могли б кілька приладів для виду купити. Також потрібно заміняти важкі радянські бронежилети на мобільні і зручні, бо військові мають серйозні проблеми зі спиною. Але держава тут теж не готова - виручає спонсорська підтримка. Зараз звучать думки, щоб волонтерів брали у склад бригад чи батальйонів, але потрібно обдумати таку доцільність. Загалом зміни на краще є, держава щось робить, але видно, що централізованої стратегії задля розвитку війська немає, або просто не хочуть її виконувати, бо працює різного виду корупція і зацікавленості".

Найбільше від поїздки сподобався одеський гумор і веселе ставлення до життя.

"Бригада гордиться, що має місце дислокації із-під Одеси. Хлопці жартують так неперевершено, що живіт тиждень буде боліти. Після таких відвідин розумієш, що задля таких захисників сам зможеш на геройство і набираєшся такої енергії, яка допомагає шукати будь-яку допомогу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація Захарченка: волонтер довів причетність Росії

Бойовики продовжують масовані атаки. У зоні ООС 10 вересня під час виконання бойового завдання загинув боєць Сергій Вікторович Платонов. Військовий служив у 36 окремій бригаді морської піхоті.

Зараз ви читаєте новину «"Росія потужно допомагає сєпарам" - волонтер розповів про поїздку на передову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути