Ексклюзиви
пʼятниця, 05 січня 2018 10:00

Проведуть Різдвяну вечерю для безпритульних

Проведуть Різдвяну вечерю для безпритульних
Минулого року відвідувачів також було немало. Фото з архіву Наталі Саноцької.

Спільнота взаємодопомоги "Емаус-Оселя" впродовж 16 років організовує Святвечір для потребуючих людей. Цього року традиційно 6 січня 0 15.00 відбудеться зустріч у Львівському палаці мистецтв.

"Ми хочемо, аби в цей день люди, які через різні життєві обставини не можуть відчути святкової атмосфери не були самотніми і покинутими. Основна мета — не нагодувати, а дати відчуття того, що людина не сама в тому світі", - розповідає заступник голови спільноти Наталя Саноцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася вартість популярної різдвяної страви

З роками кількість відвідувачів Святвечора збільшується.

" Цього року очікуємо 500 людей. Страви готуємо традиційні, як на Святвечір: вареники, голубці, кутя, гриби, тощо. Колись готували мешканці спільноти. Але тепер не даємо ради, тому замовляємо дещо в підприємців, дещо самі готуємо. Продукти дають жертводавці. Розраховуємо все так, аби вистачило на всіх. Цього року трохи змінили програму святкування, але в основному все так, як і було раніше".

На святкування запросили дівочий хор "Згарда", колядників ГО "Золота молодь Винник" та співака Михайла Мирка. Будуть присутні також Митрополит Ігор Возьняк, представники міської ради Львова та Винник, а також Львівської обласної адміністрації.

У центрі Львова біля Порохової вежі відбувся благодійний обід. У сквері встановили 10 палаток і накрили столи для майже 350 осіб. Безпритульних частували борщем, салатом з овочів, гречкою, тушкованою капустою та котлетами.Благодійну акцію провели з нагоди відзначення Дня бездомності. Участь в обіді взяли члени благодійної організації "Емаус", керівники спільноти взаємодопомоги "Оселя" та інші учасники круглого столу "Від бездомності до праці, дому і солідарності".

Зараз ви читаєте новину «Проведуть Різдвяну вечерю для безпритульних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути