пʼятниця, 14 лютого 2020 23:21

Пробне весілля: в Полтаві пари одружувалися на добу
23

14 лютого в Полтаві влаштували церемонію одруження "Шлюб на добу". Парам-учасникам видавали свідоцтва про шлюб та пропонували спробувати себе в ролі молодят.

Валерія та Сергій
Фото: Ольга Стенько
Антон Гаркушенко та Тетяна Перебатченко
Антон Гаркушенко та Тетяна Перебатченко
Катерина Тютюнник та Олександр Шиков
Катерина Тютюнник та Олександр Шиков

Кореспондент Gazeta.ua побував на святі.

Тематичну вечірку до Дня закоханих організували Студентська рада Полтави та міська адміністрація в холі кінотеатру Wizoria Колос.

"Ми пропагандуємо сімейні традиції, залучаємо молодь в ігровій формі відчути себе на порозі такого серйозного кроку. Сподіваємося, це вплине на наших учасників і вони будуть уважніше ставитися один до одного та відповідальніше - до клятв, якими обмінюються", - розповіла перший заступник начальнинка управління у справах сім'ї молоді та спорту Полтавської міськради Ірина Колечкіна.

Участь взяли 15 пар. Дехто реєструвався заздалегідь на сторінках заходу в соцмережах. Хтось просто йшов у кіно та на запрошення організаторів взяв участь у жартівливій реєстрації шлюбу.

Пари запрошували до фотозони, оформленої червоними надувними кульками. Давали напрокат весільний букет та обручки. Герої розповідали історії знайомства, присутні вітали їх оплесками. Після символічного обряду обміну обручками парі вручали свідоцтво про реєстрацію шлюбу на добу. Закріпляли обряд "подружнім" поцілунком.

Катерина Тютюнник та Олександр Шиков разом навчаються в аграрній академії. Вже 4 місяці вони - пара. Зареєструвався до участі в церемонії Олександр. Розповів, що вирішили зробити репетицію та відчути, як це - обмінюватися кільцями під оплески гостей. Але поки що офіційно не освідчився Катерині. На справжній шлюб пара поки не наважується.

Автор: Ольга Стенько
  Катерина Тютюнник та Олександр Шиков
Катерина Тютюнник та Олександр Шиков

"Не будем загадувати. Нічого зараз не можу сказати, як все буде. Але дуже хочу", - розповів хлопець.

Після реєстрації "молодята" запланували відзначити День святого Валентина разом з друзями гучною вечіркою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як святкували день Валентина українські зірки

Одна з найпозитивніших пар церемонії - Антон Гаркушенко та Тетяна Перебатченко, які разом вже два місяця. Важко повірити, що ці веселі "молодята", які жартують та багато сміються, насправді ледь стримують хвилювання.

Автор: Ольга Стенько
  Антон Гаркушенко та Тетяна Перебатченко
Антон Гаркушенко та Тетяна Перебатченко

"Ми познайомилися в аграрній академії, знайомі вже декілька років. Але два місяці тому я зрозумів, що Таня - та сама єдина. А вона, сподіваюся, зрозуміла, що я "той самий". Я зробив перший крок. Сьогодні, коли вдягали обручки, в Тані трусилися руки, я теж дуже хвилювався. Нагода задуматися - чи готові ми зробити цей відповідальний крок. Взагалі, пора вже вирішувати - мені 25 років, Тетяні 21", - розповів Антон.

Пара повідомила батькам, що сьогдні в них "репетиція шлюбу", тож їх рідні вже чекають вражень та яскравих фото.

Автор: Ольга Стенько
  18-річні Олександра Колісник та Олександр Котіков
18-річні Олександра Колісник та Олександр Котіков

Однією з наймолодших пар стали студент Полтавської політехніки Олександр Котиков та студентка аграрної академії Олександра Колісник - їм обом по 18 років.

"Ми знайомі тиждень. Зустрілися на Зимовій Студреспубліці. Це було кохання з першого погляду. Я запросив Сашу на цю церемонію. Цікаві відчуття - як пробне ЗНО", - розповів хлопець.

У День святого Валентина закохані могли подати заяву про одруження до відділу державної реєстрації шлюбу навіть вночі та зареєструвати шлюб, якщо він призначений на цей день. У День святого Валентина РАЦС працює у посиленому режимі – до дванадцятої ночі. Такій акції дали назву – "Кохання без меж".

Зараз ви читаєте новину «Пробне весілля: в Полтаві пари одружувалися на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути