понеділок, 01 вересня 2014 16:02

Святкову лінійку для школярів у Львові вперше провели без батьків
6

Фото: Надані прес-службою ЛМР

1 вересня до львівських шкіл пішли близько 7740 львівських першокласників, загалом - 68 тис. учнів. Перший урок у Львові проходить під назвою "Україна - єдина країна".

Школярів, батьків та педагогів школи №97 з початком навчального року привітав міський голова Львова Андрій Садовий.

"Сьогодні наші українські воїни на Донеччині та Луганщині захищають не тільки інтереси тих регіонів, а й нас. Вони не пускають ворога сюди і через це ми сьогодні маємо щастя бути в школі. На жаль, такого щастя не мають діти в Донецьку та Луганську", сказав Садовий.

Вперше урочисту лінійку проводять 1 вересня у спортзалах, а не на вулиці. Батьків всередину також не впускатимуть - цього року управління освіти посилили безпеку у школах. Стороннім у школу вхід заборонено, а кількість охоронців подвоять.

"Посилення охорони в навчальних закладах – пріоритет на цей рік, адже батьки, педагогічні працівники та керівники навчальних закладів мають бути впевнені, що діти, перебуваючи в навчальних закладах, у безпеці. З вересня ми хочемо обмежити доступ батьків до навчальних закладів: учителі зустрічатимуть дітей біля дверей школи, а після закінчення уроків проводитимуть вихованців до виходу з навчального закладу й віддаватимуть батькам. Це роблять задля обмеження перебування сторонніх осіб у навчальних закладах, бо зараз представитися татом, дідусем чи бабусею і зайти в школу дуже просто", – розповіла начальник управління освіти м. Львова Галина Слічна.

Загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади міста прийняли на навчання 113 дітей зі Сходу України та з АР Крим. А у області вчитиметься близько 300 школярів.

12-річний Михайло Савченко навчатиметься у Львівській середній загальноосвітній школі №67. Два тижні тому він із матір'ю приїхав із Донецька.

"У місті є російськомовні школи, але він вирішив вчитися у школі, де розмовляють українською. Для сина це буде хороша мовна практика. Вчителі обіцяли допомагати, бо йому ще важко писати українською. Його однокласники, чиї родини залишилися у Донецьку, підуть в школу 1 жовтня. Сподіваюся, ми до того часу повернемося додому", - каже мама хлопчика Світлана Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Святкову лінійку для школярів у Львові вперше провели без батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути