середа, 09 травня 2018 07:10

Перший рейс в найстарішому аеропорті країни чекають 20 років
11

Аеропорт "Полтава" в авральному порядку готують до міжнародного рейсу
Фото: poltava.to
Аеропорт "Полтава" в авральному порядку готують до міжнародного рейсу
Аеропорт "Полтава" в авральному порядку готують до міжнародного рейсу
Аеропорт "Полтава" в авральному порядку готують до міжнародного рейсу
Аеропорт "Полтава" в авральному порядку готують до міжнародного рейсу

9 травня 2015 року виникла ідея відродити аеропорт "Полтава", що знаходиться під Полтавою в селі Супрунівка, на вул. Київська, 2б. В грудні 2017 року було озвучено, що 2 травня 2018 року із Полтавського аеропорту до Анталії (Туреччина) мав би вирушити у першій виліт літак Boeing 737-400 авіакомпанії YanAir. Планувалось, що спочатку аеропорт відправлятиме й прийматиме рейс один раз в тиждень. У червні - двічі на тиждень, і так до жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Полтави полетять літаки до Анталії.

Кілька років аеропорт використовувався для чартерних рейсів під час візитів футбольних команд, олігархів та політиків. Рейси до Польщі також розглядалися як перспективні.

Виявилось, що авіарейс із Полтавського аеропорту до Анталії, який перенесли з 2 на 9 травня, не відбудеться: аеропорт технічно не готовий - затримується доставка спецобладнання. З 2 травня рейс перенесли на 9 травня, тоді чиновники пояснювали, що люди мало купили білетів, а туроператор - аеропорт неготовий.

Цього разу рейс відмінили через те, що підрядник вчасно не доставив спецобладнання для аеропорту.

"Для влади і підрядників це був унікальний досвід, адже всі вперше займались роботами з відкриття міжнародного аеропорту. Виявилось, що іноземне обладнання дуже важко оформити і завезти до країни. Маємо багато бюрократичних перепон і різних нюансів на митниці. Але справа триває і маємо надію, що в травні із аеропорта вилетить перший рейс. Точну дату не кажу, щоб не наврочити", - пояснив Тимофій Голбан, керівник Департаменту будівництва Полтавської ОДА.

Пасажирам, які вже придбали квитки на першйи анонсований 9 травня рейс, туроператор зробить безкоштовний трансфер до Борисполя.

"Аеропорт Полтави капітально відремонтований більш, ніж на 80%. Все обладнання, необхідне для роботи власних та залучених служб підприємства, вже закуплене - наразі відбувається його монтаж. Закінчуються роботи із нанесення вирівнюючого шару асфальтобетону на злітну смугу та рульожку. Це міцне покриття дозволить нам почати їхню експлуатацію із більшим навантаженням, враховуючи вагу пасажирських літаків авіакомпанії Yanair. Перший рейс відбудеться з нашого летовища першої середи після остаточного завершення капітального ремонту аеропорту", - повідомив Андрій Пісоцький, перший заступник голови Полтавської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріший аеропорт мріють відродити.

Аеропорт "Полтава" побудований протягом 50-60-х років ХХ століття. В 1924 році на базі сільськогосподарської авіації почали курсувати рейси для колгоспників і лісівників. Використовувався як перше цивільне летовище України. Новий пасажирський термінал побудований у 1985 році. Аеропорт має на балансі пасажирський термінал загальною площею близько 5 000 кв. м. та проектну пропускну потужністю 400 пасажирів на годину. В аеропорту є злітно-посадкова смуга 2 550 і шириною 42 м з системою неточного заходу на посадку; перон на 6 літаків класу С, а також всі необхідні виробничі потужності. Аеропортом можна користуватися як вдень, так і вночі. Наявна спеціалізована техніка та обладнання дозволяють у повному обсязі забезпечити обслуговування таких літаків, як Ан-12, АН-24, ЯК-42, ТУ-134.

Останній раз рейсові літаки аеропорт приймав у 1998 році.

Зараз ви читаєте новину «Перший рейс в найстарішому аеропорті країни чекають 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути