Ексклюзиви
субота, 31 березня 2018 16:42

"Перевертають хату і скидають вазони" - сімейна пара показала домашніх єнотів
12

Андрій і Руслана Гервазюк вирощують удома 5 єнотів
Фото: Валерій Шмаков
Андрій і Руслана Гервазюк вирощують удома 5 єнотів
Андрій і Руслана Гервазюк вирощують удома 5 єнотів
Андрій і Руслана Гервазюк вирощують удома 5 єнотів
Андрій і Руслана Гервазюк вирощують удома 5 єнотів

Львівська сімейна пара Андрій та Руслана Гервазюки удома вирощують п'ятьох єнотів. Створили інтернет-спільноту "Дім Єнота" і запрошують відвідувачів.

"Купували їх півторамісячними за гроші, які нам подарували на весілля. Назвали Сірко, Степашка, Лисичка, Мишка і Лялька. Тепер єнотам по десять місяців. Лялька вже вагітна", – розповідає Gazeta.ua Андрій Гервазюк.

Єноти є двох порід — полоскуни і ракоїди.

"Максимальний рівень розвитку єнота сягає рівня 8-річної дитини. Але дресирувати його потрібно щодня з місячного віку. Дорослі можуть навіть їздити на самокаті, велосипеді і мити посуд. У нас лише у планах таке дресирування. Вони уперті. Знають, як їх звати і знають слово "не можна", але не завжди слухаються. Перевертають всю хату, скидають вазонки, рвуть шпалери і тягнуть за штори, – розповідає господар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гепард застрибнув у кабіну джипа. Свідки оприлюднили вражаюче відео

Утримання тварини обходиться так само, як невеликої собаки.

"Годувати дорослих потрібно двічі на добу. Їдять м'ясо, сиру рибу. Також їм необхідні фрукти і овочі, горіхи. Маленькими дуже любили банани, тепер просять сливи й виноград. Спершу їх з пустушки годували, як виросли, уміють самі ставати на задні лапки і з рук беруть їжу", – каже Руслана Гервазюк.

Господарі облаштовують на подвір'ї вольєр для улюбленців. Встановлюватимуть камери для онлайн-трансляції життя єнотів на сторінці у Фейсбуці. Майже щодня до них приходять охочі завести вдома єнота та ті, хто бажає з ними побавитись.

"Дехто купує тваринку маленькою, а коли їй виповнюється 8 місяців, продає, бо не дає ради. Єнот стає дуже неслухняним, коли у нього починається шлюбний період. Тому запрошуємо, щоб розповісти як тваринок утримувати. На єнототерапію також батьки приводять дітей з психологічними проблемами і з ДЦП. Спілкування з тваринками допомагає у реабілітації. Ще часто приходять молоді пари. Один хлопець навіть освідчувався дівчині. Хотів, щоб єнот простягнув коханій перстень", - розповіла жінка.

Відвідувачі залишають добровільні пожертви на облаштування вольєрів та приносять гостинці для єнотів.

За допомогою фотошопу цифровий художник із Франції Жульєн Табет майстерно створює вражаючі картини світу природи. Звичайних тварин він здатен перетворити на істоти із надприродніми можливостями.

Зараз ви читаєте новину «"Перевертають хату і скидають вазони" - сімейна пара показала домашніх єнотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути