четвер, 27 квітня 2017 15:47

Озвучили основні версії щодо вибухів у Балаклії

Озвучили основні версії щодо вибухів у Балаклії
Експерти побоюються нових диверсій на артскладах. Фото 24.tv

Експерти провели слідчий експеримент у рамках розслідування вибуху найбільшого українського арсеналу в Балаклії 23 березня. Перевіряли чи міг пролетіти ворожий безпілотник без виявлення на радарах.

"Перевіряли версію Украероруху про виявлення нібито повітряної цілі над Балаклією локаторами цивільної служби управління повітряним рухом. Цивільні локатори зафіксували в ту ніч зарубки на екрані радара і одразу передали цю інформацію до військ протиповітряної оборони. Жодних літальних апаратів над Балаклією в той день військова система ППО не виявила. Тепер проведуть третю експертизу, яка звірить між собою дані військових і цивільних радарів. Одночасно дадуть оцінку діям трьох радіотехнічних підрозділів ППО в цьому регіоні, справності техніки і порядку несення служби", - написав в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотник підірвав артсклади в Балаклії - силовики

"Пріоритетна версія слідства в даний час - диверсія на території бази. Про це говорить характер вибухів, зафіксований на камерах спостереження і покази очевидців. Стався вибух в одному із захищених бункерів, де зберігали боєприпаси. Бункер знищили дощенту. Під час розслідування з'ясували і навіть несподівано цікаві, і, можливо, позитивні факти. Виявлені цінні види боєприпасів, які, як вважали раніше, в Україні відсутні. Насправді, їх не бачила примітивна система обліку, а цілий бункер ракет для одного виду сучасного озброєння раптом "знайшли". Не відкидають версію про безпілотник і про навмисний підрив боєприпасів з метою приховування ймовірних розкрадань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Балаклії 25 будинків згоріли вщент - мер міста

Військові експерти побоюються нових підривів артскладів, адже системні проблеми охорони військових об'єктів не ліквідували після вибухів складу в Сватовому та першої атаки безпілотників на Балаклію 2015-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак чи безпілотник випустив дві ракети по артскладам - очевидці

У ніч на 23 березня у місті Балаклія Харківської області на військовій базі вибухнув найбільший в Україні арсенал зброї. У військовій прокуратурі основна версія події - диверсія. Із міста та прилеглих територій евакуювали близько 20 тис. громадян.

Зараз ви читаєте новину «Озвучили основні версії щодо вибухів у Балаклії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути