Ексклюзиви
середа, 10 квітня 2013 15:09

Опозиція другий день не пускає фури у центр Гадяча

У місті Гадяч Полтавської області представники "Свободи", "Батьківщини", Української народної партії 9-10 квітня не пропускають центром міста 38-тонні цистерни, що перевозять газ пропан. Вони повинні їхати вулицею Тельмана, але вона розбита. Тому весь транспорт їде вулицею 50-річчя Жовтня, однією з центральних вулиць Гадяча.

"Це громадська акція опозиції. Стоїмо на переході і зупиняємо фури. Потім викликаємо ДАІ, вони складають адмінпротокол і фура їде далі, бо розвернутися на тому місці не має можливості. Вчора один водій від нас тікав. Спочатку зупинився, а коли запропонували переїхати вбік, вирішив гайнути. Даїшники спіймали, - розповів учасник акції "свободівець" Федір Залудяк. Сьогодні до нас підійшов заступник міського голови і вручив звернення про те, що акція незаконна, бо начебто ми проводимо агітацію. Це не правда. Душа болить за останню дорогу в Гадячі. Нам кажуть, що стоїмо незаконно. Але попередньо до влади пояснювали у листі, що це акція проти того, що водії їдуть містом і не зважають на знаки заборони проїзду центром".

Самі водії стверджують, їм легше заплатити штраф 255 гривень, ніж витрачати на ремонт до трьох тисяч за ресору, яку втратять, проїжджаючи вулицею Тельмана. Їм просто нікуди їхати крім центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина вимагає від кримського парламенту скасувати постанову про "геноцид вірменів"

Мер міста Тетяна Савченко оцінює акцію, як агітацію опозиції. Голова Гадяцької райдержадміністрації Володимир Беседа сказав, що це право протестувальників проводити акцію, тільки палатками дірок і ям не залатаєш.

Представники опозиції планують стояти до кінця квітня. Влада пообіцяла, що з понеділка розпочне ремонт доріг у місті.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція другий день не пускає фури у центр Гадяча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути