пʼятниця, 22 липня 2022 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти з танків та артилерії вдарили по ЗСУ на Запоріжжі

Окупанти з танків та артилерії вдарили по ЗСУ на Запоріжжі
Росіяни "накривають" вогнем позиції ЗСУ на Запоріжжі. Українські захисники продовжують тримати оборону. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Минулої доби, 21 липня, російські окупанти знову атакували позиції українських захисників.

Обстріли вели з танкового озброєння, реактивної та ствольної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення, повідомила обласна військова адміністрація в Тelegram.

"На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Захисники Запорізького краю утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупаційним військам", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти на Запоріжжі взяли у полон понад 400 українців

Загарбники також обстріляли цивільну інфраструктуру області. За даними поліції, надійшло шість повідомлень про руйнування об'єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

21 липня в області проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Вивезли 1685 людей, з них 482 – діти, додали в ОВА.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти з танків та артилерії вдарили по ЗСУ на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути