понеділок, 01 червня 2015 21:36

"Нові тарифи – геноцид народу". У Львові пройшов соціальний марш протесту
17

Фото: Ярослав Тимчишин

1 червня вулицями Львова пройшов соціальний марш протесту проти підняття комунальних тарифів. Хода стартувала від пам'ятника Івану Франкові. Активісти громадської організації "Автономний опір", що організувала акцію, принесли банери з чорного полотна, на які скотчем наклеїли гасла: "Нові тарифи – геноцид", "Газ: + 280% зарплата: - 300%" та "Владу – народу".

Ставши в колону кілька десятків молодих людей вирушили середмістям до будівлі Львівської обласної державної адміністрації. Дорогою вигукували " Мир хатам, війна палацам", "Олігархи – паразити, не дають народу жити", "Комуналку та освіту хай оплачує еліта". До маршу приєдналися невдоволені новою тарифною політикою львів'яни старшого віку. Під пильним наглядом правоохоронців, картата колона студентів та пенсіонерів, розчиняючи пообідню нудьгу спекотного львівського дня дійшла до пам'ятника В'ячеславу Чорноволу, перед будівлею ЛОДА.

Активістка, Ярина Волошин, видершись на горбочок біля підніжжя пам'ятника зачитала в мегафон вимоги протестувальників до обласної влади : оприлюднити вартість природного газу, який видобувають в Україні та привести тарифи на комунальні послуги у відповідність до зарплат українців.

"Громадський рух Автономний опір організував соціальний марш проти підвищення тарифів. Це перша пробна символічна акція, оскільки ми практично не проводили агітації, а хочемо повідомити людей про те, що є можливість боротись за свої права", – зазначила Ярина Волошин.

Всі вищезгадані вимоги, активісти виклали на папері і закликала всіх учасників маршу підписуватись під ними. Цей документ організатори пообіцяли передати губернатору області Олегу Синютці. На тім, зробивши групове фото, згорнули банери та й розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «"Нові тарифи – геноцид народу". У Львові пройшов соціальний марш протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути