середа, 22 листопада 2017 03:28

Розпочався перший в історії ЗСУ курс підготовки військових капеланів

Розпочався перший в історії ЗСУ курс підготовки військових капеланів
Навчання триватиме два тижні. Фото:www.segodnya.ua

У Львові священики пройдуть курс військово-психологічної підготовки і будуть знати, як рятувати поранених.
Протягом наступних двох тижнів вже офіційні є військовими капелани ЗСУ будуть освоювати "ази" військової справи. Навчання пройде на базі Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Про це пише "Сегодня".

"На першому тижні, перебуваючи в пункті постійної дислокації Академії, учасники курсу ознайомляться з особливостями духовної опіки в ЗСУ. З ними проведуть заняття з національно-патріотичної, правової та психологічної підготовки. Також вони зможуть обмінятися досвідом капеланського служіння в підрозділах Українського війська", - про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові тренувались знищувати ворожі ДРГ

На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки, в польових умовах військові капелани проведуть другий тиждень навчання. Там їх чекають заняття з військової тактики, інженерної, топографічної та вогневої підготовки, тактичної медицині.

Священнослужителі повинні зрозуміти особливості діяльності військових підрозділів, хоча самі не можуть застосовувати зброю.

Слухачі курсу повинні надавати духовну підтримку воїнам, а також знати, як поводитися і де ховатися під час ворожих обстрілів, як витягти поранених з поля бою, або надати їм невідкладну домедичну допомогу.
Всі заняття будуть проходити під керівництвом досвідчених викладачів і інструкторів Національної академії сухопутних військ.

Для 4 священників організували військові навчання в Полтаві на території Інституту зв'язку. Отців вчать піднімати моральних дух бійцям в АТО та підтримувати їх після війни.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався перший в історії ЗСУ курс підготовки військових капеланів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути