пʼятниця, 13 червня 2014 18:02

На "Трактор-фесті" ковшем трактора відкривали пляшки з пивом та запальнички
21

Фото: Вікторія ЧЕРЕМИС

13 червня в місті Корсунь-Шевченківський пройшов фестиваль "Урожай-фест". У рамках фестивалю змагалися кращі трактористи Черкаської області. А для дівчат із села провели конкурс краси сільських панянок "Роксолана".

У тракторних перегонах змагалися трактори МТЗ і "Фендти". МТЗ повинні були скласти ковшем карту України з різних частин. Учасники на "Фендтах" змагалися хто перший дістанеться до фінішу. Невеличкі трактори "Моніти" GCВ показали шоу-програму.
- Ми сьогодні виступаємо на "конях". Найдорожчий трактор — "Фендт-936", коштує 1 млн. грн. Він дуже потужний, тому й корисний на наших важких грунтах. Я особисто виступаю на "Моніті". Буду ковшем відкривати запальничку, закривати коробку сірників і відкривати пляшки з пивом. Спробую також проїхатися на задніх колесах, - розповідає Юрій Димерець, учасник тракторного шоу.
- Перемога залежить від досвіду. Потрібна точність, чутливість та вправність, - розповідає Сергій Гаркуша, який минулого року на "Урожай-фесті" зайняв перше місце та виграв мотоцикл. Механізатор виступає на тракторі "GCB" потужністю 3 т 100 кг, з висотою стріли 7 метрів та вагою майже 7 тон. Коштує такий трактор 500 тис. грн.
Фіналом перегонів стали змагання в швидкості "Фендта" та БТРу з військово-патріотичного центру "Шампань". Переміг — "Фендт".
- Сьогодні тут виступають кращі з кращих. Обирає конкурсантів робочий колектив. Ми створили ці перегони для того, щоб підвщити професійний рівень наших механізаторів та підтримати національний дух українців, - хвалить гонщиків один із організаторів Олег Васецький.
Окрім перегонів глядачам показали кінне шоу "Гетьман і Роксолана". Всі бажаючі мали змогу покататися на конях. Після спортивної частини всіх запросили на конкурс святкових столів "Стіл достатку". Після святкового обіду, до якого запросили учасників та гостей свята, розпочався конкурс краси "Роксолана". В ньому взяли участь селянки, що проживають в різних районах Черкащини. Серед них — вчителі, бухгалтери, помічник вихователя і доярки.

Зараз ви читаєте новину «На "Трактор-фесті" ковшем трактора відкривали пляшки з пивом та запальнички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути