Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2016 17:03

На Львівщині вандали знищили 38 надмогильних пам'ятників

На Львівщині вандали знищили 38 надмогильних пам'ятників

38 пам'ятників пошкодили невідомі на кладовищі міста Сокаль, що на Львівщині. Зловмисників розшукує поліція.

"Прийшла зранку прибирати на могилі чоловіка. А пам'ятник лежить на траві, причому хрест збитий від плити. Думала може вітер, але потім побачила, що поруч також могила зруйнована. Просто вирвані від фундамету кам'яні монументи і кинуті під ноги. Кому то треба таке робити?", - каже Ольга Білоус із Сокаля.

Акт вандалізму трапився на старому Сокальському кладовищі на вулиці Тартаківській. Невідомі скоріш за все діяли звечора, коли поруч вже нікого не було. Могили руйнували хаотично по одному в ряді, або одразу декілька. Нищили старі, нові, дорогі та дешевші монументи.

Читайте також: На Черкащині вандали розрили могилу ветерана

"Пошкодження на міському цвинтарі помітили випадкові перехожі. Вони й звернулися в поліцію. Прибувши на місце правоохоронці й справді зафіксували 38 осквернених могил. Зараз проводимо заходи з метою встановлення осіб причетних до скоєння цього злочину. Розшукуємо також потерпілих родичів похованих, щоби визначити суму завданих збитків. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Винних буде покарано штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років", - каже Світлана Добровольська із Національної поліції Львівської області.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині вандали знищили 38 надмогильних пам'ятників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути