субота, 24 червня 2017 17:00

На кордоні з Росією відкрили новий прикордонний відділ
6

Відриття прикордонного відділу "Тополі" на Харківщині
Фото: dpsu.gov.uа
Відриття прикордонного відділу "Тополі" на Харківщині
Відриття прикордонного відділу "Тополі" на Харківщині
Відриття прикордонного відділу "Тополі" на Харківщині
Відриття прикордонного відділу "Тополі" на Харківщині

24 червня на українсько-російському кордоні у Дворічанському районі на Харківщині відкрили відділ прикордонної служби "Тополі". Участь в урочистостях взяли Секретар Ради Національної безпеки і оборони Олександр Турчинов та Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Ділянка відповідальності підрозділу обладнана системою "інтелектуального кордону". Вздовж всієї ділянки встановлені відеокамери, дані з яких виводяться на центр управління службою, облаштовано протитранспортний рів, загороджувальний паркан та рокадну дорогу.

На облаштування нового підрозділу прикордонної служби та ділянки відповідальності з державного бюджету було виділено понад 13,5 млн грн, які освоєні на будівництво адміністративних приміщень та службового житла для персоналу відділу, 62 млн грн – на встановлення лінійних споруд та відео-технічного спостереження, облаштування опорного пункту обійшлось у 14 млн грн, повідомляють у Держприкордонслужбі.

Адмінбудівля та житло для персоналу обладнані всім належним санітарним устаткуванням. Будівля забезпечена холодною та гарячою водою, електроживленням, теплопостачанням, вентиляцією та каналізацією. Встановлено систему пожежної сигналізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішохідний перехід на кордоні з Польщею хочуть скасувати

"Саме тут починається кордон цивілізованої Європи. Тому він повинен бути надійно облаштований та захищений від країни агресора", - сказав Турчинов.

Громадян Росії впускатимуть на територію України лише по біопаспортах. Додатково перевірятимуть відбитки пальців або сітківку ока.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час відкриття нового прикордонного відділу "Тополі" Харківського прикордонного загону.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні з Росією відкрили новий прикордонний відділ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути