пʼятниця, 11 травня 2018 03:28

Чоловік організував  ретро-мотомайстерню серед гір
6

Найдавнішим в колекції є мотоцикл “Москва” 1949-го року
Фото: mi100.info
Найдавнішим в колекції є мотоцикл “Москва” 1949-го року
Найдавнішим в колекції є мотоцикл “Москва” 1949-го року
Найдавнішим в колекції є мотоцикл “Москва” 1949-го року
Найдавнішим в колекції є мотоцикл “Москва” 1949-го року

У місті Косів Івано-Франківської області місцевий житель облаштував ретро-мотомайстерню в приміщенні, яке мотоклубу виділила районна рада.

Тут можна побачити колекцію раритетних мотоциклів, автомобілів та старих речей — елементів авто- та мотокультури, деталей старих машин, - пише "Місто".

"Найдавнішим є мотоцикл "Москва" 1949-го року. Це копія німецького DKW. Воно називалося DKW RT 125, а москалі назвали його "Москва". У нас не було ніколи цілі збирати старе, бо це дорого. Ми, в основному, спорт і туризм розвиваємо, а вже паралельно майстерня, реставраційна й колекція", — каже байкер Василь Курищук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали добірку фото Карпат 1966 року

В майстерні частково облаштоване місце для того, щоб заночувати. Тут зупинялися гості з-за кордону — учасники чемпіонатів світу та Європи, зокрема з Німеччини та Голландії.
Чоловік планує запустити хостел де зможуть зупинятися учні, спортсмени на тренуваннях чи змаганнях, які проводять в Косові.

Василь Курищук - президент мотоклубу "Highlanders". Наймолодші учасники клубу прийшли ще в дошкільному віці, а першокласники вже їздять на змагання. Тут діти розвивають навички водіння, інженерне мислення, вчаться доглядати за технікою та боротися зі страхами.

Для власних потреб облаштували територію під мототрек, а поруч із майстернею з дерева виготовили перешкоди для тренувань ендуро. Щороку проводять паради ретро-техніки до пам'ятних дат на день Косова. Окрім того, розробили маршрут для змагань "Ruba Grunem". Це маршрут, який пролягає й лісом, і населеними пунктами понад 100 км.

8 червня у Кам'янці-Подільському стартує ІІІ Міжнародний фестиваль стилю "Ретрофест". Він триватиме до 10 червня. Протягом трьох днів відвідувачі свята мають змогу насолодитися наймасовішою та найграндіознішою подією в історії вітчизняного світу ретроавто.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік організував  ретро-мотомайстерню серед гір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути