понеділок, 17 вересня 2018 14:28

Мамай прокоментував своє усунення з посади мера Полтави

Мамай прокоментував своє усунення з посади мера Полтави
Олександр Мамай вважає себе законним місьий головою Полтави. Фото: poltava365.com

Олександр Мамай вважає себе законним міським головою Полтави і продовжує працювати.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції. Вважає, що п'ятнична сесія, на якій депутати його звільнили, є незаконною.

"Я єдиний діючий міський голова Полтави. Законної сесії не було. Буде рішення суду, яке виконуватиму. Також вестиму перемовини із усіма політичними фракціями. Винесу на сесію в порядок денний питання про висловлення недовіри міському голові — встану і піду, віддам владу у їхні руки. Поки ж печатка знаходиться у мене і всі підрозділи працюють в штатному режимі", - сказав Олександр Федорович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот: у Полтаві скинули з посади мера і всіх керівників

"Ще кілька місяців тому депутати вихваляли мою роботу. Коли спілкуюся з тими, хто проти мене проголосував, — нічого не можуть відповісти", - додав Мамай.

Олександр Мамай входить в п'ятірку найбагатших міських голів України. Відомий своєю любов'ю до Радянського Союзу - на сесіях читав вірші про Леніна і цитував гімн Союзу. Цьогоріч на 9 травня організував ходу пам'яті із комуністичною символікою. Це була його друга каденція. Під час перших мерських виборів роздавав пенсіонерам безкоштовну гречку, під час других - по 8 кг цукру. Відомо про його родинний зв'язок із українським олігархом Андрієм Веревським. Покійний двоюрідний брат Веревського був зятем Олександра Мамая.

14 вересня на позачерговій сесії Полтавської міської ради з посади скинули мера Олександра Мамая. За це проголосували 29 депутатів. Разом із мером звільнили всіх його заступників і виконком. Секретарем, який виконує обов'язки міського голови Полтави, обрали Олександра Шамоту.

Зараз ви читаєте новину «Мамай прокоментував своє усунення з посади мера Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути