Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 17:54

Львівські музиканти гратимуть за правилами

Львівські музиканти гратимуть за правилами
Львівським вуличним музикантам обмежили виступи. Фото:i.ytimg.com

Львівська міська рада визначить час і місце виступу вуличних музикантів. Також затвердить репертуар і перевірятиме, чи дотримуються музики допустимого рівня шуму.
Виконавчий комітет ЛМР затвердив Концепцію організації вуличних виступів у громадських місцях Львова, - пише ZIK.

Згідно з концепцією, місто ділиться на 3 ареали: площу Ринок (лише біля криниць-фонтанів), де заборонено використовувати духові, ударні інструменти, а також звукопідсилювальну техніку. Вуличні музиканти тут зможуть грати лише легку інструментальну музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуличним музикантам заборонили грати

Другий ареал – прилеглі до площі Ринок вулиці (простір обмежений вул. Підвальною, вул. В. Винниченка, вул. Валовою, вул. І. Гонти, вул. Театральною, просп. Свободи). Тут виконавці під час вуличних виступів зможуть використовувати духові інструменти, ударні – під забороною. Решта міста увійшла до третього ареалу, де дозволене використання усіх видів музичних інструментів, але за умови дотримання визначеного у законодавстві допустимого рівня шуму.

Також відтепер вуличні музиканти муситимуть отримати дозвіл у міській раді.

"Кожен вуличний музикант, який хоче отримати дозвіл на свій виступ, має подати через Центр надання адміністративних послуг звернення або електронне звернення через сайт міської ради. В заявці слід вказати репертуар, з котрої і до котрої годин хочуть грати, на яких інструментах", – розповіла в.о. начальника управління культури Наталія Бунда.

Кожну заявку розглядатиме спеціальна комісія, яку своїм указом має створити міський голова. До неї обіцяють запросити не лише міських чиновників, а й представників музичного середовища. Завдяки запровадженню системи дозволів, впевнені у мерії, у Львові вже не почуєш російської музики.

У будні дні музики, які отримали дозвіл, зможуть виступати з 16:00 до 22:00, у святкові та вихідні дні з 12:00 до 22:00. Дотримання нових правил вуличного мистецтва контролюватиме Муніципальна варта. Надалі планують запровадити також штрафи, якщо виконавці виступатимуть без дозволу мерії.
"То все люди жаліються, що скрипка може заграти чи бандура, адже для них то просто шум. Зараз такі концерти проходять ось тут, а люди тут живуть і воно їм не потрібно. Я ж тут тільки на годинку вийду і все",– зазначив вуличний музикант Остап.

На імплементацію рішення, за словами заступника міського голови з розвитку Андрія Москаленка, піде місяць-два. Адже місто планує придбати обладнання для вимірювання рівня шуму, а також запустити мобільний додаток, через який музиканти та виконавці зможуть обирати місце та час для вуличних виступів.

Музиканти провели майстер-клас для школи раннього дитячого розвитку Honey Home. Щоб потрапити до концертної зали школи потрібно пройти повз камеру відеоспостреження. Біля входу стоїть коробка з бахілами.

Зараз ви читаєте новину «Львівські музиканти гратимуть за правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути