середа, 05 вересня 2018 03:28

"Інтернет для моєї бабусі": у Львові працює пазл-бібліотека

"Інтернет для моєї бабусі": у Львові працює пазл-бібліотека
Фото: прес-служба ЛМР

У Львові вже впродовж кількох місяців працює оновлена бібліотека, що обслуговує понад 2,5 тис читачів. Після реконструкції вона називається Пазл-бібліотекою. Відтоді прийняла понад 500 нових відвідувачів.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Пазл-бібліотека – це заклад, який поєднує у собі не лише читання книг, а й різноманітні заходи, події, зустрічі та ігри для дітей. Вона відійшла від принципу "у бібліотеці має бути тиша" і стала цікавим простором для мешканців району. Заклад відвідують діти віком від двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили виставку про один з найбільших концтаборів Європи

"Колись тут просто був відділ, де ми видавали книжки. Сьогодні ми звільнили його від книжок, поставили пуфики, столики. Діти рухають ці меблі, сідають групками і спілкуються. Тут вже навіть призначають зустрічі. Це місце, де діти починають проводити вільний час. Не вулиця, а бібліотека приймає їх у своїх стінах, – каже директорка централізованої бібліотечної системи міста Валентина Галушка. – Ми поставили собі мету популяризувати читання. І записуємо сюди дітей від двох-трьох років. Для дошкільнят у нас є літературні сніданки і батьки можуть абсолютно безкоштовно залишити тут свою дитину на кілька годин".

Пазл-бібліотеку відвідують і дорослі. Зокрема тут працює програма "Інтернет для моєї бабусі", де літніх людей навчають комп'ютерної грамотності.

В облаштування Пазл-бібліотеки загалом інвестували 800 тис грн з міського бюджету Львова. Це капітальний ремонт приміщення із заміною всіх мереж, проектно-кошторисна частина, а також меблі, книги і техніку.

Зараз ви читаєте новину «"Інтернет для моєї бабусі": у Львові працює пазл-бібліотека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути