неділя, 23 грудня 2018 04:20

Йде шалений тиск: скільки парафій уже перейшло у нову Українську церкву

Автор: 24smi.org
  Вінницька область: три парафії перейшло в новостворену Українську церкву
Вінницька область: три парафії перейшло в новостворену Українську церкву

Три храми Вінницької області приєдналися до новоствореної Помісної Православної Церкви.

Парафія храму святої великомучениці Параскеви села Тютьки Вінницького району свій вибір зробила ще напередодні Об'єднавчого Собору. Таке вирішила громада разом із настоятелем отцем Іваном Просяновським.

"Люди не хочуть якихось розбіжностей, заборон. Вони хочуть прийти до церкви і помолитися. Я на Миколая проводив службу. Людей прийшло багато, як ніколи. Навіть організували трапезу. Вирішимо громадою якою мовою тепер будемо правити службу. Та поки не планую переходити на українську мову. Правитиму старослов'янською. Для людей це не принципово. Учасникам церковного хору хіба що важко прийдеться. Скоріш вже українською мовою буде співати новий молодий прогресивний хор"", - говорить Gazeta.ua Іван Просяновський.

За богослужінням підносилися молитви за Предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Також під юрисдикцію ПЦУ перейшов храм у селі Рівець, де о. Іван Просяновський також є настоятелем. Парафіяни заявили, що ніколи не сумнівалися у своєму священикові і будуть раді разом із ним надалі молитися в Українській Церкві.

Крім цього у Вінницькому районі до Української Помісної Православної Церкви приєдналася парафія с. Коло-Михайлівки, де править благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич). Нагадаємо, що о. Дорофей разом із митрополитом Симеоном був учасником Об'єднавчого Собору у м. Києві.

"Процес переходу іде. Наперед важко щось прогнозувати. Йде шалений тиск на священиків з боку Російської православної церкви, наших колишніх колег, які усіма силами не допускають і намагаються тиснути не лише на священників, а й на прихожан", - каже прес-секретар Вінницької єпархії УПЦ Владислав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Української православної церкви перейшли двоє митрополитів

Закон Верховної Ради про перейменування релігійних організацій із центром у країні-агресорі відповідає очікуванням українців.

Реальність повинна відповідати суті. Кожен православний українець повинен розуміти, до якої церкви він ходить, заявив предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

Зараз ви читаєте новину «Йде шалений тиск: скільки парафій уже перейшло у нову Українську церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути