четвер, 12 березня 2020 11:10

Без карантину: Кернес вигадав, як не допустити поширення коронавірусу

Без карантину: Кернес вигадав, як не допустити поширення коронавірусу
Геннадій Кернес дозволив не закривати навчальних закладів Харкова на карантин. Фото: УНІАН

У Харкові через ризики поширення коронавірусу не закриватимуть школи та дитячі садки. Проте із 12 березня на три тижні закриють театри й кінотеатри, цирк і розважальні центри.

"Тепер трохи докладніше про те, чому не закриваємо сади і школи. Причина перша: за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ у школах. Причина друга: куди батькам подіти своїх дітей на час тритижневого карантину, зовсім не зрозуміло, і для багатьох із них цей час стає важким випробуванням", - написав мер Харкова Геннадій Кернес у Facebook.

Проте очільник міста додає, якщо хтось вважає, що для його дитини краще пересидіти вдома і керівництво шкіл не проти, необхідно лише написати відповідну заяву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин вводиться в усіх навчальних закладах - Міносвіти

"Тих дітей, які будуть відвідувати школи, теж чекають зміни. Для середньо- і старшокласників скасовуємо багатокабінетну систему. Навчальний процес відбуватиметься в одному класі. Вранці діти проходитимуть медичний огляд. Самі ж школи додатково дезінфікуватимуть. Інших заходів, включаючи зміни в роботі транспорту, не буде", - вказує мер.

Це лише превентивні заходи, адже в Харкові немає жодної підозри на коронавірус. Водночас іще тиждень тому Департамент охорони здоров'я підготував усі профільні лікувальні заклади до приймання потенційних хворих.

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 11 березня ухвалив кілька рішень, які повинні не допустити поширення в Україні коронавірусу COVID-19. Серед цих рішень - загальнонаціональний карантин, який триватиме три тижні, з 12 березня до 3 квітня. Відповідну заяву розміщено на сайті уряду.

Зараз ви читаєте новину «Без карантину: Кернес вигадав, як не допустити поширення коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути