Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 07:10

8 років ФБР і Інтерпол розшукує полтавця
8

Геннадій Капканов, якого розшукували в 30 країнах світу
Фото: poltava.to
Суддя Лариса Кулешова відпустила хакера

11 грудня 2016 року поліція оприлюднила фотографію розшукуваного Геннадія Капканова, якого підозрюють в хакерських атаках.

30 листопада в Полтаві на вул. Пушкіна чоловіка затримала поліція разом зі спецназом КОРД. Операцію проводили в будинку, де Капканов винаймав квартиру. Він стріляв із пістолета і намагався втекти через балкон. Прокуратура подала клопотання до суду про затримання Капканова на 40 діб. Однак суддя Лариса Кулешова відмовила.

"Капканов є громадянином України. При тих злочинах, які він скоїв, українців не можна передавати іншим країнам, за законом. Тому немає необхідності тримати його під арештом", - пояснили у суді.

Після звільнення чоловік зник. Прес-служба Полтавської обласної поліції розповіла, що його оголосили в розшук за збройний опір працівникам поліції при затриманні.

Геннадій Капканов підозрюється в організації міжнародної кібербанди "Avalanche", яка завдала шкоду 500 тис. комп'ютерам в 180 країнах світу. Завдано шкоди на $100 млн. Дол. Розслідування діяльності злочинців тривали 7 років. Тільки в Німеччині Капканову інкрімінували 1152 злочини, під час яких викрали 6 млн євро. 30 листопада 2016 спецпризначенці затримали хакера в Полтаві. Він тікав через балкон із орендованої в центрі міста квартирі, відстрілювався із пістолета і автомата Калашникова, мав при собі $72 тис. і спеціальну техніку. Суддя в той же день відпустила його додому і чоловік зник. За поясненнями Октябрьского районного суду, Капканов є громадянином України, тому передавати його іншим країнам не можна і тримати під арештом не потрібно.

Апеляційний суд Полтавської області скасував рішення судді Кулешової та задовольнив прохання прокурорів про тимчасовий арешт на 40 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю, яка випустила хакера, можуть ув'язнити.

Генпрокурор Юрій Луценко готовий звільнити прокурора Полтавської області Миколу Кармазіна. Вважає, що через бездіяльність місцевої прокуратури суд випустив керівника всесвітньої хакерської мережі.

Зараз ви читаєте новину «8 років ФБР і Інтерпол розшукує полтавця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути