середа, 13 травня 2009 13:31

Жириновський заступився за Луценка

Жириновський заступився за Луценка

Заступник Голови Державної Думи РФ Володимир Жириновський порадив своїм колегам з Верховної Ради України проявити солідарність щодо міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це він заявив сьогодні на засіданні Держдуми РФ.

Як повідомляє прес-служба Ліберально-демократичної партії Росії, Жириновський відзначив: "Які б не були у них (українських депутатів) політичні погляди, це їх міністр, а його незаконно затримали на території чужої держави. І це вже неодноразово відбувалося в Німеччині, яка з 1941 року влаштовує провокації. Слов"янам краще б думати про те, як протистояти зовнішньому супротивникові, а не влаштовувати внутрішні розбірки".

Нагадаємо, поліція Німеччини в аеропорту Франкфурта затримала Міністра внутрішніх справ України Луценка. Зокрема, про це повідомило німецьке видання "Bild". За даними видання, Луценко з сином прибули до Німеччини рейсом LH 3237 Київ-Франкфурт і мали намір вилетіти рейсом "Lufthansa" до Південної Кореї. Проте капітан лайнера відмовився піднімати машину в повітря чере "дивну поведінку" присутніх на борту українців, які були в сильній стадії сп"яніння.

У вівторок, 12 травня, Голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій зачитав заяву глави Міністерства внутрішніх справ Луценко, в якому той просить парламент розглянути питання про його відставку.

Думки лідерів фракцій з цього питання відразу ж розділилися. Зокрема, коаліційна частина фракції НУНС попередила, що не голосуватиме за відставку. Проте, фракція не має нічого проти того, щоб дане питання було внесене до сесійної зали.

Не готова відразу проголосувати за відставку Луценка і фракція БЮТ, яка визначатиметься зі своєю позицією з даного питання після того, як МЗС передасть Верховній Раді офіційну інформацію німецької сторони з даного питання.

У Партії регіонів небажання коаліції голосувати щодо питання Луценка пояснили страхом розвалу. Зокрема, заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив: "Коаліція... просто перестане існувати, і це завдасть удару по Тимошенко".

Після цього Партія регіонів заблокувала роботу Ради, а президію і трибуну парламенту "прикрасила" плакатами проти Луценка, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Жириновський заступився за Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути