Ексклюзиви
понеділок, 08 березня 2021 19:48

Жінки у Раді продуктивніші за чоловіків - статистика

Жінки у Раді продуктивніші за чоловіків - статистика
У Верховній Раді працюють 335 чоловіків і 87 жінок. Фото: Олександр Клименко, rada.gov.ua

У Верховній Раді 9-го скликання жінки-депутати на 4% частіше голосують, ніж чоловіки-депутати. Про це повідомив рух "Чесно"

На жінок припадає на 2 прийнятих закони більше, ніж у колег-чоловіків.

Теперішній склад парламенту став рекордним за кількістю жінок. Зараз у ВР 335 чоловіків і 87 жінок — 19% від конституційного складу у 450 осіб, або 20% від теперішньої кількості депутатів.

Частка у 20% — рекорд за всі скликання парламенту. Кількісно найбільше жінок у "Слуга народу", але частка складає 22%. Найбільша частка жінок у фракції "Голос" — 45%.

З 23 комітетів три очолюють жінки. Це Анастасія Радіна ("Слуга народу") — голова антикорупційного комітету, Іванна Климпуш-Цинцадзе ("Європейська солідарність") — голова комітету з питань інтеграції України до ЄС, і Галина Третьякова("Слуга народу"), яка очолює комітет з питань соцполітики та захисту прав ветеранів.

Якщо аналізувати відсутність депутатів (немає картки у слоті), жінки в середньому відсутні під час 19% голосувань, чоловіки — 17%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді депутаткам дарували тюльпани і троянди

Найбільший показник відсутності належить 3 депутаткам з "Батьківщини" (Анжеліка Лабунська — 71%, Юлія Тимошенко — 46% і Альона Шкрум — 33%) — близько 50% у середньому. Чоловіки із фракції відсутні в середньому під час 23% голосувань.

В середньому кожна депутатка подала 56 проєктів законів — з них законами стали 8, а кожен чоловік подав 44 проєкти, з яких законами стали 6.

Найбільший відсоток прийнятих законів належить депутатці Оксані Дмитрієвій з "СН" — за 47% її проєктів законів, 25 із 53, проголосували у другому читанні і підписали.

Щодо виступів під час засідань парламенту, то цим правом скористалися 80 із 87 депутаток (92%). Серед чоловіків виступили 299 із 335 депутатів, або 89%. В середньому на кожну депутатку припадає 55 хв виступів, на депутата — 42 хв.

"Сьогодні наші жінки та дівчата захищають Україну на фронті, протидіють Covid-19, керують літаками та потягами, служать у поліції, навчають дітей, роблять наукові відкриття, підкорюють гірські вершини", - звернувся президент Володимир Зеленський 8 березня.

Зараз ви читаєте новину «Жінки у Раді продуктивніші за чоловіків - статистика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути