середа, 22 травня 2019 18:41

Зеленського порівняли з Порошенком

Зеленського порівняли з Порошенком
Зеленський має рису, з якою Порошенко програв вибори. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський має рису, схожу з його попередником Петром Порошенком - довіряє "своїм", а не професіоналам.

Про це Gazeta.ua сказав колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"Зеленський має спільну психологічну рису з Порошенком. Довіряє виключно тим, кого персонально знає. При виборі "професіонал" і "свій, надійний" обере друге. Боїться, що всі решта кидонуть та зрадять. Це свого часу стало причиною програшу Петра Олексійовича на виборах", - каже Дикий.

"Президент призначає на посади людей зі свого оточення, бо не має інакших. Розмови про експертну команду, яка наперед готувала реформи, виявилися порожніми. Є команда "95 кварталу", якою намагаються заткнути дірки.

Призначення генерала Хомчака — блискучий приклад цинізму. На виборах Зеленський дорікав Порошенкові на старий радянський генералітет. А тепер сам робить на нього ставку. Призначає людину, яка формально відповідала за Іловайську операцію. Легенда про "нові обличчя" одразу розвіялася. Руйнації не буде. Але реформ і наближення до стандартів НАТО — теж. Лишається пострадянська армія. Команда Зеленського нульова в оборонці, тому спираються на те, що є.

З'явилися надії, коли ЗМІ написали: міністром закордонних справ стане Пристайко. Подібні призначення треба підтримувати. Коли шукають не "своїх", а правильних.

Баканов має шанс реформувати прогнилу СБУ

Прогнилою лишається СБУ. Структура потребує радикального реформування. План є, але йому не давали ходу. Баканов має шанс дати старт цій реформі.

Крім "кварталівців" є ще команда Коломойського. Тих не цікавлять другорядні посади. Тому поставили голову АП. Далі побачимо вплив при призначенні міністрів. Ігор Валерійович терміново прилетів до України. Хоче показати, хто реально керує країною. Призначення Богдана є чітким цьому сигналом.

Рішення по Генпрокурору теж може приймати Коломойський. Теперішній керівник ГПУ Луценко першим зрадив Порошенка, коли "корабель почав тонути" і кинувся вислужуватися перед новим президентом", - говорить Євген Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський порушив програмну обіцянку. Рада відхилила його закони про вибори

20 травня відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського. Під час промови заявив, що розпускає Верховну Раду 8 скликання. Кабінет міністрів шостий президент назвав проблемою та закликав піти у відставку.

Вчора Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського порівняли з Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути