субота, 08 травня 2021 22:30

Зеленський залежний від Єрмака, а той - від росіян - колишній член владної команди

Зеленський залежний від Єрмака, а той - від росіян - колишній член владної команди
Зеленський призначив Єрмака керівником ОП торік у лютому. Фото: president.gov.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зробив Володимира Зеленського залежним від себе. Про це сказав колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк.

"Він (Єрмак. - Gazeta.ua) має персональний вплив. Він знайшов мову, створив максимальне відчуття взаємозалежності. І потім його вже використовує для інших процесів. Зокрема - "без Єрмака, а що у нас буде з російськими перемовинами?" А як опинився Єрмак у російських перемовинах?

До цього Порошенко намагався позбутись переговорника Медведчука. І чомусь не виходило це зробити. А тут з'являється Єрмак і опочки - його Росія бере, як - будете з української сторони займатися перемовинами.

Видають заручників - це зразу його (Єрмака) підкріплює. І сам Єрмак стає залежати від росіян. Тому що - "зараз мене викинуть з цього процесу і в мені президент перестане бути зацікавленим".

І ось таким чином він в усі процеси позаходив і створив відчуття залежності. Тому для Зеленського буде дуже важко поміняти голову Офісу, тому що він надзвичайно йому довіряє", - сказав Данилюк в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада могла домовитися із Медведчуком

Єрмак завжди створює комфорт для Зеленського, розповів колишній посадовець.

"Я трошки інша людина - підтримую, коли є за що. А коли робиться помилка, кажу: це була помилка, так не варто робити, треба робити так, так і так. І в нього (Зеленського) створюється певний дискомфорт. А у Єрмака - все добре, все супер, класно", - сказав Данилюк.

Торік у лютому президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента. Натомість призначив Андрія Єрмака.

У березні 2020-го ЗМІ повідомляли, що в Мінську Андрій Єрмак погодив створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

60 народних депутатів від "Слуги народу" тоді зверталися до президента й нагадали, що в ОРДЛО діють окупаційні органи Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський залежний від Єрмака, а той - від росіян - колишній член владної команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути