понеділок, 29 липня 2019 13:37

Зеленський узяв у радники екс-гендиректора СТБ

Зеленський узяв у радники екс-гендиректора СТБ
"Я хочу, аби держава могла запропонувати своїм митцям підтримку, захист та справедливі і прозорі KPI їх роботи", — Бородянський. ФОТО: Facebook Володимир Бородянський

Новим позаштатним радником президента Володимира Зеленського став екс-гендиректор телеканалу українського олігарха Віктора Пінчука СТБ — Володимир Бородянський.

Відповідний указ оприлюднили на сайті Офісу президента.

Бородянський на сторінці у Facebook уточнив, що став радником із гуманітарних питань. Він збирається "докорінно змінювати гуманітарну галузь в Україні".

"Я хочу, аби держава могла запропонувати своїм митцям підтримку, захист і справедливі та прозорі KPI їхньої роботи. А закордонним - ті умови, що стимулюватимуть до праці тут. Ті умови, за яких Україна буде першою серед потенційних партнерів будь-якого міжнародного проекта. Щоб знову навіть не з'являлося запитань, чому серіал "Чорнобиль" HBO та Sky знімали не в Україні, а в Литві. Що це означає? Це означає прибуток, який можна інвестувати у власне виробництво і презентацію України світові", — написав Бородянський.

Команду радник добиратиме з "найкращих професіоналів індустрії". А за кожним напрямом збирається закріпити куратора, який створить робочу групу.

"Напрямів роботи багато: музеї та заповідники, театри, музика, консерваторії, філармонії, кіно, релігія, бібліотеки, книги. Медіа: ЗМІ (ТБ, преса, радіо), соціальні медіа та інтернет видання. Інформаційна безпека (змістовна). Спорт, туризм. Благодійність. Ми будемо багато взаємодіяти з галуззю освіти", — додав Бородянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Претендентів на прем'єрство більше, ніж кажуть ЗМІ - радник Зеленського

Бородянський працював директором холдингу StarLightMedia і гендиректором телеканалу СТБ із березня 2012-го до 15 грудня 2018 року, зазначає "Укрінформ". До цього був комерційним директором газети "Московский комсомолець в Украине", керував відділом з управління медіаактивами "Альфа-банку" в Україні, відповідав за реалізацію бізнес-проектів "Новий канал", "Наше радіо".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський узяв у радники екс-гендиректора СТБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути