Ексклюзиви
середа, 30 вересня 2020 13:17

Зеленський вигнав Фокіна з ТКГ

Зеленський вигнав Фокіна з ТКГ
Росія окупувала частину Донбасу і Крим. Заяви Фокіна неприпустимі, повідомляє сайт президента. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України у Тристоронній контактній групі і звільнив від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

Відповідний указ президент підписав у середу.

"Для президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо.

Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави", - повідомляє сайт глави держави.

"Робота української делегації у Тристоронній контактній групі продовжиться на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України. Головною метою нашої делегації, як і всієї держави, є повернення виключно на українських умовах усіх тимчасово окупованих територій, наших людей, а також встановлення тривалого миру.

Підкреслюємо, що не можна просто назвати миром умови тимчасової окупації частини нашої території, заплющивши очі на існування окупаційних структур та повну відсутність безпеки на цій території. Потрібно вивести з України всі незаконні збройні формування, їхню військову техніку, провести повну деокупацію та повернути Україні контроль над частиною кордону з Росією. Тільки це може бути шляхом до справжнього миру.

Закликаємо членів делегації України у Тристоронній контактній групі працювати в режимі 24/7 для досягнення вказаної головної мети", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Малорос і зрадник. Онуко, забирай свого діда з манатками" - мережі про Фокіна

29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради заступник голови української делегації в ТКГ у Мінську Вітольд Фокін заявив про російсько-українську війну: "Жодного підтвердження того, що там ведеться війна між Україною та Росією, поки що я не бачу".

Президент призначив Фокіна у склад української делегації у ТКГ у серпні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вигнав Фокіна з ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути