Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2022 21:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зустрівся з іноземними журналістами

Зеленський зустрівся з іноземними журналістами
Володимир Зеленський дав інтерв'ю CNN та Reuters. Фото: president.gov.ua

Україна сьогодні воює за цінності свободи й демократії. Тож інші країни цивілізованого світу мають підтримати нашу державу в цій боротьбі.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN та Reuters.

"Війна в Україні – це війна в цілому за цінності: життя, демократію, свободу. Тож це війна в усьому світі", – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що такі важливі речі складно зрозуміти людям, які не бачать війни у своїй країні.

"Тому такий повинен бути меседж, щоб він долетів через всі ці тисячі кілометрів, від України це відчуття долетіло до людей у Сполучених Штатах Америки, і вони зрозуміли, як нам тут, за що ми боремося, що вони не просто так повинні підтримувати Україну", – сказав президент.

Глава держави зазначив, що Україна готувалася до повномасштабної російської агресії заздалегідь, але не обговорювала це в публічному просторі, щоб ворог не був готовий до реакції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранених самі вбивають - полонений росіянин поскаржився СБУ

"Сказати, що ми готуємося, ось подивіться – тут ми будемо діяти так, тут – так, у нас є шість варіантів оборони нашої держави... Ми були не готові до цього", – сказав Зеленський.

Також Зеленського запитали, як довго зможе протриматися Україна у війні проти Росії. Президент наголосив, що українці триматимуться до кінця.

"Ми не знаємо, ми про це не думаємо. Це не важливо, це не зовсім правильно - ми не утримуємося, ми боремося. А битися ця нація буде до кінця, до кінця свого життя. Питання вже не в нас, питання - скільки протримається це керівництво, точно не про нас", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що українці запекло борються з ворогом і здобувають перемоги саме тому, що захищають свою землю. Але війна не повинна продовжуватися довго.

"А що (росіяни. - Gazeta.ua) вони тут роблять? Вони навіть не розуміють нашу державу, не знають цих вулиць, цих людей, не розуміють нашу філософію, наші устремління. Їх просто послали сюди вбивати та вмирати. Тому ми сильніші тут на своєї землі, їх не вдвічі більше, не втричі, їх у п'ять-десять разів більше, набагато більше, але ми на своїй землі як нація набагато більші.

Я хотів би вірити, що не дуже довго це буде продовжуватися. Світ вже розуміє, що потрібно садити за стіл переговорів президента РФ, поки що з ним готові сісти за стіл переговорів. Тому я не можу вам сказати, скільки для цього чого потрібно. Це не вимірюється вже грошами, це вимірюється вже, на жаль, людьми", - додав Зеленський.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся з іноземними журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути