Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 15:23

Зеленський: "Слуга" Юрченко обов'язково сяде в тюрму

Зеленський: "Слуга" Юрченко обов'язково сяде в тюрму
Міцності "слузі" вистачило на рік, каже Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський каже, що підозрюваний у хабарництві народний депутат від "Слуги народу" Олександр Юрченко "обов'язково сяде в тюрму". Про це президент заявив під час спілкування з журналістами на Львівщині.

"Затримали людину, яка в партії "Слуга народу". Який завжди казав, що він чесна, порядна людина. Я дуже радий: сьогодні дала підозру генеральний прокурор, він її отримав. І обов'язково сяде в тюрму. Тому що очищення влади повинні ми всі робити. Очищення влади повинні починати з себе, і нічого не боятися, дивитися в очі людям", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про хабар: помічник "слуги" вийшов із СІЗО за 1,5 млн грн

"Люди приходять до влади, вони чемні, чесні. Але міцності їх не вистачає. Ось вам приклад, коли в людини міцність тривала впродовж одного року, на жаль. Але я дуже радий, що це саме у "Слузі народу". Тому що люди бачать, що все повинно бути справедливо, немає ніяких винятків. Так буде з кожною людиною, яка бере хабар.

Усі знають мою позицію. На жаль, правоохоронці стали працювати так дуже швидко, коли вони відчули від мене, скажімо так, сигнал. Відчули, що їхні трони трішечки хитаються і вони можуть залишити свої посади - відразу з'являється кейс. Я хотів би, щоб вони не чекали, а самі це робили щодня, виконуючи свої обов'язки", - сказав президент.

15 вересня НАБУ опублікувало відеоматеріали про передання хабара нардепу від "Слуги народу" Олександру Юрченку.

У НАБУ підготували проєкт підозри "слузі", але не могли його вручити нардепу без підпису генпрокурорки Ірини Венедіктової. Вона заявила, що недостатньо підстав.

Згодом Венедіктова все-таки підписала підозру.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: "Слуга" Юрченко обов'язково сяде в тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути