Ексклюзиви
вівторок, 04 липня 2023 23:52

Зеленський прокоментував ситуацію на ЗАЕС

Зеленський прокоментував ситуацію на ЗАЕС
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що саме Росія – джерело небезпеки для ЗАЕС. Фото: ОП

Радіація – це загроза для всіх у світі, і Запорізька АЕС повинна бути повністю убезпечена від будь-яких радіаційних інцидентів.

Світові лідери повинні відреагувати на російські провокації на станції. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія анонсувала теракт на ЗАЕС. В Енергодарі та Маріуполі з'явилися мобільні станції вимірювання радіації

"Зараз увесь світ має бути свідомий того, що спільна безпека повністю залежить від глобальної уваги до дій окупантів на станції. Росія повинна чітко усвідомлювати: світ бачить, до яких сценаріїв готуються терористи, і світ готовий реагувати", – заявив Зеленський.

Він наголосив, що саме Росія є єдиним джерелом небезпеки для Запорізької атомної станції. Президент зазначив, що за даними розвідки, на даху кількох енергоблоків Запорізької атомної станції російські військові розмістили предмети, схожі на вибухівку. Можливо, щоб імітувати удар по станції. Можливо, у них якийсь інший сценарій.

Зі слів Зеленського, теракт на Каховській гідроелектростанції не отримав вчасної і масштабної реакції світу. І це може надихати Кремль на нове зло.

"Зупинити його – це обов'язок всіх у світі. Ніхто не може залишитись осторонь, бо радіація нікого не залишає осторонь", – підсумував український президент.

"Радник голови Росенергоатому" Ренат Карчаа фактично анонсував можливий теракт на Запорізькій АЕС. Він заявив, що Україна нібито "збирається атакувати ЗАЕС" у ніч на 5 липня "високоточною зброєю і безпілотниками-камікадзе". Україна це категорично спростувала.

Водночас в тимчасово окупованих росіянами Енергодарі та Маріуполі помітили автомобілі – моніторингові станції вимірювання радіації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував ситуацію на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути