Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2020 15:09

Зеленський відвідав поранених українських воїнів
4

Президент Володимир Зеленський відвідав поранених українських воїнів, які лікуються у Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону, розташованому в Дніпрі.

"Ми вдячні вам за вашу службу від усіх українців", – сказав глава держави.

Президент вручив медаль "За військову службу Україні" солдату Микиті Петренку, якого поранили у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Микита Петренко планує повернутися на фронт після завершення лікування.

Також Зеленський вручив цінний подарунок старшому лейтенанту Владиславові Токареву, який отримав опіки під час гасіння пожежі в зоні проведення ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі сказали, скільки російських військових топчуться по окупованому Донбасу

"Дякую вам за те, що ви бережете наших військових, які захищають наші кордони, нашу територію, наші життя й наш суверенітет", – сказав Зеленський лікарям.

Президент нагородив орденом Данила Галицького підполковника медичної служби Андрія Байцуренка, медаллю "За військову службу Україні" старшого сержанта Наталію Плитусяк.

Зеленський заявив про ремонт медичного закладу з наступного року. Також президент ушанував пам'ять загиблих героїв Революції гідності та українських бійців. Поклав квіти до стели зі світлинами загиблих героїв та меморіалу Героїв Небесної сотні на Алеї пам'яті у Дніпрі.

У медичному центрі в Дніпрі працюють майже 300 військовослужбовців і цивільних осіб.

З 2014 року установа бере активну участь у медзабезпеченні проведення АТО/ООС, приймаючи поранених. Провели лікування понад 24 тис. поранених і хворих. Анестезіологічною бригадою за 6 років із зони проведення АТО/ООС евакуйовано 3062 поранених, 3722 травмованих, 6784 хворих. З них гелікоптером – 5364, реанімобілем – 897.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відвідав поранених українських воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути