понеділок, 24 вересня 2012 15:08

Заява Мельниченка - прояв використання чорного піару проти мене - Лазаренко

Заява Мельниченка - прояв використання чорного піару проти мене - Лазаренко
Павло Лазаренко каже, що Мельниченком керують у Генпрокуратурі. Фото: korrespondent.net

Засуджений у США екс-прем'єр України Павло Лазаренко передав через свого адвоката заяву, у якій він розповідає про наміри майора держохорони у відставці Миколи Мельниченка дискредитувати його.

"Заява колишнього охоронця президента Кучми Миколи Мельниченка про начебто причетність екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка до замовного вбивства народного депутата Євгена Щербаня, зроблена ним 14 вересня 2012 року після дачі так званих показів у Міністерстві юстиції США, є ще одним проявом використання чорного PR проти мене", - пише екс-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лазаренко Юльку просто так не полишить" - генерал-майор

Також він наголошує, що це справа рук "ляльководів з Генеральної прокуратури України", які намагаються використати плівки Мельниченка.

"Однак, Микола Мельниченко, не був та не міг бути свідком убивства Євгена Щербаня. Усе, що йому відомо, - це розмови у кабінеті колишнього президента України. Причому, з тих розмов, що уже були оприлюднені в засобах масової інформації, скоріше можна зробити висновок про фальсифікацію колишнім Генеральним прокурором України Михайлом Потебеньком та його заступником Миколою Обіходом кримінальної справи проти мене", - вважає Лазаренко.

За словами екс-прем'єра, висунуте йому звинувачення, спростовується тими ж плівками Мельниченка.

"Адже, саме 30 травня 2000 року під час згаданої Мельниченком у його заяві розмови Потебенька з Кучмою, колишній Генеральний прокурор України просив у президента держави дозволу на фальсифікацію звинувачення відносно мене в організації вбивства Євгена Щербаня та проведення на українських телеканалах відповідної PR-кампанії за участю заступника Генерального прокурора Миколи Обіхода. Цей факт оприлюднило свого часу Інтернет-видання "5 елемент". Як випливає зі слів Потебенька, зафіксованих Мельниченком, ця кампанія проводилася з однією метою – напередодні приїзду в Україну президента Сполучених Штатів Америки Біла Клінтона потрібно було зробити все для того, аби влада США пішла на поступки Генеральній прокуратурі України у її намірі будь-якою ціною нейтралізувати Павла Лазаренка", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби Мельниченко казав правду, то вона вже б давно висіла на кожному стовпі — Таран

Лазаренко заявляє, що всі кримінальні справи проти нього були сфабриковані, щоб остаточно його дискредитувати, і закликає Мельниченка показати усі плівки, а не лише фрагменти.

Добре розумію, що заява колишнього охоронця президента з приводу обговорення у кабінеті Кучми обставин убивства Євгена Щербаня з'явилася не з його власної ініціативи. Однак, якщо у Миколи Мельниченка є офіцерська честь та гідність, то він зобов'язаний надати не тільки ті фрагменти записів, де Потебенько та Кучма формують версію причетності Павла Лазаренка до резонансних злочинів, а й ті, де прямо йдеться про мету фабрикування цих кримінальних справ", - підсумовує політик.

Зараз ви читаєте новину «Заява Мельниченка - прояв використання чорного піару проти мене - Лазаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути