четвер, 18 жовтня 2012 16:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Завтра Власенко оприлюднить позицію Тимошенко щодо відео з її камери

Завтра Власенко оприлюднить позицію Тимошенко щодо відео з її камери
Сергій Власенко завтра проведе прес-конференцію. Фото: obozrevatel.com

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКБ № 5 (Харків), глибоко обурена відеозаписом з лікарні, оприлюдненим днями в Інтернеті, повідомив захисник Сергій Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронці Тимошенко змусили Власенка зняти штани

"Хочу від її імені висловити дуже глибоке обурення тим аморальним відео, які було кілька днів тому розміщено в мережі Інтернет. Я хочу відзначити від свого імені, що, розмістивши таке відео, влада просто перейшла всі можливі моральні червоні лінії. З юридичної точки зору це є прямим злочином", - сказав Власенко в четвер на брифінгу після зустрічі з Тимошенко.

Він також повідомив, що позиція екс-прем'єра з приводу відео буде оприлюднена в п'ятницю в Києві.

"Позиція Юлії Володимирівни абсолютно чітка, вона сформована. Єдине, що я отримав доручення від Юлії Володимирівни провести певні консультації з представниками німецької клініки "Шаріте", і завтра о 12 годині я проводжу з цього приводу велику прес-конференцію", - сказав Власенко.

Він відмовився відповідати на питання про те, чого саме стосуватимуться консультації з лікарями, а також які люди показані на відео, оприлюдненому в Інтернеті, і чи є там кадри з Тимошенко. У той же час він підкреслив, що це відео є порушенням права на приватне життя екс-прем'єра.

"Безумовно, це пряме порушення не тільки норм етики і моралі, базових речей, пов'язаних з мораллю та етикою. Це порушення і юридичних норм, і принципів. Зокрема, йдеться про порушення ст. 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя - gazeta.ua) Європейської конвенції з прав людини. Наша скарга в ЄСПЛ буде доповнена цим випадком ... Навіть якщо там є один кадр з Тимошенко - це порушення права на приватне життя", - підкреслив Власенко.

Він повідомив також, що в середу звернувся до генерального прокурора України Віктора Пшонки із заявою про порушення кримінальної справи.

"Я вважаю, що це злочин, відповідна заява була подана генеральному прокурору ... Оскільки відеоспостереження встановлено незаконно, це означає як мінімум перевищення влади або службових повноважень, яке заподіяло значну шкоду інтересам фізичної особи", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Румунії висловив солідарність з Тимошенко

Він процитував лист керівництва Качанівської виправної колонії в Київський районний суд Харкова, в якому стверджується, що відеоспостереження за допомогою камер відеоспостереження, встановлених в палаті Тимошенко.

"У палаті Тимошенко встановлено три камери відеоспостереження, сигнал з яких виводиться на пост охорони особового складу варти Качанівській виправній колонії. Відеоспостереження ведеться в режимі реального часу, без запису. Приховані відеокамери в палаті не встановлені", - процитував документ Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Власенко оприлюднить позицію Тимошенко щодо відео з її камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути