середа, 08 квітня 2020 13:56

Залежність Зеленського від Коломойського – міф

Залежність Зеленського від Коломойського – міф
Міф про залежність президента від Коломойського був вигідний олігархові, каже Віктор Чумак

Залежність президента Володимира Зеленського від олігарха Ігоря Коломойського ніколи не була високою. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав колишній заступник генерального прокурора Віктор Чумак.

"Це були відносини партнерів у бізнесовому проєкті. Міф про залежність президента від Коломойського був вигідний олігархові. Відносини пройшли кілька етапів. Коли ти як артист виступав на приватних вечірках, це створює психологічно певний тиск. Але через це треба було пройти.

Питання в іншому. Тут треба не від Коломойського залежність втрачати, а від олігархічного типу економіки. Яка різниця, хто буде впливати - Коломойський, Ахметов чи Пінчук? Вони не зацікавлені в конкурентоспроможності країни. Бо монополія може жити лише без конкуренції", - каже Віктор Чумак.

Водночас збори великого бізнесу у президента в кризовій ситуації – припустимі, вважає політик.

"Там були не тільки олігархи, а й провідні бізнесмени. У кризових ситуаціях це можливо. Але це не повинно бути прохання. Це має бути розуміння. Те, що створили фонд, абсолютно правильно. Інше питання, хто буде в його наглядовій раді. Правильно й те, що віддають якусь частину прибутку або кошти на закупівлю ліків, обладнання. Але не можна робити з них героїв, бо вони всі довели країну до ситуації, що маємо таку медицину", - каже Віктор Чумак.

Повне інтерв'ю з Віктором Чумаком читайте у журналі "Країна" від 9 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Залежність Зеленського від Коломойського – міф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути