понеділок, 15 грудня 2008 09:45

Затулін подав до суду на Наливайченка

Директор Інституту країн СНД, депутат Державної Думи Росії Костянтин Затулін подав позовну заяву до Тверського районного суду м. Москви, вимагаючи визнати невідповідними дійсності образливі вислови на свою адресу з боку в.о. голови Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка в його інтерв"ю газеті "Известия" від 22 жовтня 2008 р.

Про це повідомляє прес-служба Інституту країн СНД.

Затулін просить суд зобов"язати Наливайченка дати в "Известиях" спростування та стягнути з нього чотири мільйони рублів (ці кошти депутат має намір направити на підтримку російських шкіл в Україні).

Прийнявши та ознайомившись із позовом Костянтина Затуліна, Тверськой районний суд 11 грудня направив сторонам (Затуліну та Наливайченку) повістку з викликом до суду на 18 грудня для підготовки справи до судового розгляду. Передбачається, що саме судове засідання може відбутися до кінця року.

Нагадаємо, що Наливайченко раніше заявив про те, що українська філія Інституту країн СНД "заперечує голодомор" і закликав на цій підставі до заборони філії.

"Я задоволений початком розгляду мого позову. Я вдячний панові Наливайченку, що у своєму невгамовному прагненні до самопіару, публікуючись в "Известиях", він дав мені можливість звернутися саме в російський, а не український суд, який пан Наливайченко та його соратники давно залякали: у мене вже була можливість переконатися в цьому в 2006-2007 роках.

Тоді, всупереч очевидності, українські суди відхилили мої позови до СБУ, пов"язані з ганебною практикою заборони на в"їзд через помсту за інакомислення. Подивимося, чи вистачить у шефа СБУ сміливості відповісти за свої слова в Росії", - сказав Затулін, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Затулін подав до суду на Наливайченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути