Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2013 00:35

Зараз не час дратувати Росію. Не хотілось, аби важкий погляд Путіна зупинився на Києві - експерт

Зараз не час дратувати Росію. Не хотілось, аби важкий погляд Путіна зупинився на Києві - експерт
Володимир Путін. Фото: russia.ru

Те, що Верховна Рада сьогодні відмовилась денонсувати угоду між Україною та Російською Федерацією щодо перебування Чорноморського флоту на території України – це нормально, бо зараз не час дратувати Росію.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Опозиція знала, на що йде, що не зможе справитись із цим законопроектом, але вона продемонструвала свою політичну орієнтацію, і свою готовність надалі боротись в цьому напрямку. Тому, правильно зробили, зате ми знаємо, що є 153 нардепи, які продовжують наполягати на цьому питанні", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, не варто робити передчасних висновків з приводу голосування цього законопроекту в "Батьківщині".

"Те, що в "Батьківщині" багато не підтримали законопроект, то я би не робив висновків", - зауважив він.

"Зараз це не так актуально, зараз не час дратувати Росію, вона як ніколи сильна, і я би не хотів, аби важкий погляд Путіна зупинився на Києві", - резюмував Небоженко.

Нагадаємо, народні депутати не проголосували за припинення дії "харківських угод".

"За" прийняття за основу законопроекту "Про денонсацію угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України" проголосували лише 152 депутати. Це - члени опозиційних фракцій. Комуністи та Партія регіонів не підтримали законопроект, автором якого є нардеп від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

Голова комітету закордонних справ Юрій Мірошниченко рекомендував відхилити його, бо він нібито суперечить Венеціанській конвенції та поповнює бюджет України.

Нагадаємо, що вказана угода була підписана 21 квітня 2010 року у Харкові, а ратифікована парламентом 27 квітня 2010 року. Вона передбачає продовження терміну базування ЧФ в Україні до 2042 року.

Зараз ви читаєте новину «Зараз не час дратувати Росію. Не хотілось, аби важкий погляд Путіна зупинився на Києві - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути