четвер, 30 травня 2019 11:56

Запит на Саакашвілі минає. З'явилися Зеленський і Вакарчук

Запит на Саакашвілі минає. З'явилися Зеленський і Вакарчук
Міхеіл Саакашвілі може бути вигідним Володимиру Зеленському, щоб загнати Петра Порошенка у глухий кут, каже політолог Микола Давидюк. Фото: Facebook

Час Міхеіла Саакашвілі в українській політиці проходить. Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Час Порошенка пройшов. Але і час Саакашвілі, який із покоління Ющенка, теж проходить. В українській політиці з'явилися Зеленський, Вакарчук.

Коли озираємося на приклад грузинських реформ 2006-го, то треба перегортати сторінку і рухатися далі. Найсмачніше, що було в обіцянках Саакашвілі, Зеленський вже давно собі привласнив — наприклад, "країна у смартфоні". Проводяться наради, зустрічі з естонцями. Час легендарної історії з грузинськими реформаторами проходить. Нове задають українські політики. На них запит більший, ніж на того ж Саакашвілі.

Міхеіл може бути натхненником нових реформ. Або очолити антикорупційні органи. Великої шкоди від його повернення Україні не буде.

Аваков міг би не пустити Саакашвілі, але не зробив цього. Можливо, були домовленості. На Міхеіла ображений Яценюк. Той перший почав його атакувати. Образа не проходитиме довго. Хоча з часом непублічно вони можуть об'єднатися проти когось.

Саакашвілі може бути вигідним Зеленському, щоб загнати Порошенка у глухий кут. Щоб не бути опозиціонером для президента, а відбивати від нього критику. Порошенко створив мігранта Саакашвілі, тепер від нього може найбільше постраждати. Петру Олексійовичу повертаються усі бумеранги, які він запускав раніше. Портнов, Саакашвілі, повернутися може Онищенко", - розповів Микола Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі каже, що має право йти в Раду

Міхеіл Саакашвілі прибув в Україну. Його літак рейсом "Варшава - Бориспіль" приземлився в аеропорту о 17:28.

Зустрічати лідера "Руху нових сил" зібралися соратники та представники ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Запит на Саакашвілі минає. З'явилися Зеленський і Вакарчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути