вівторок, 06 вересня 2011 14:28

Закон про вибори є тестом на відповідальність для Януковича - голова облради

Закон про вибори є тестом на відповідальність для Януковича - голова облради

Закон про вибори визначатиме суть політичного життя протягом наступного року.

Таке міркування висловив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич під час прес-конференції.

На його думку, цей закон є своєрідним тестом на відповідальність для президента України Віктора Януковича і для Партії регіонів, які обіцяли у своїх передвиборчих програмах прийняття закону на пропорційній основі з відкритими списками.

"Деякі натяки нині дають можливість стверджувати, що такий закон може бути прийнятий, оскільки ситуація у самій партії влади не є однозначною, іде боротьба угрупувань. Існує ймовірність, що якщо буде прийнято закон на змішаній основі, то через мажоритарні округи ті чи інші впливові олігархи постараються провести свої групки депутатів. А потім панівній партії влади, президенту збирати до купки всі ці групки буде надзвичайно складно. Не останню роль у тому, на якій основі буде прийнято закон про вибори, відіграють процеси у самій Партії регіонів", - вважає Сич.

Також відповідальним за те, чи ці вибори відбудуться у зазначений термін, голова облради вважає президента України.

"Ситуація, яка нині відбувається навколо судових процесів над Юлією Тимошенко та її соратниками по Кабміну, говорить про те, що йде жорстке закручування гайок. Я не хочу зупинятися на питанні правомірності чи неправомірності судових процесів щодо Тимошенко та інших урядовців, але, очевидно, що вони набирають політичного характеру і виходять за межі законодавчого поля. Нині це також перевірка суспільства, як воно реагуватиме на таке закручування гайок", - наголосив він.

Сич зазначив, що якщо суспільство буде пасивним, чи взагалі не реагуватиме, то відповідно велика ймовірність того, що вибори під тим чи іншим приводом можуть бути перенесені.

Якщо суспільство реагуватиме, на його думку, то це сигнал, що воно небайдуже ставиться до того, що робиться в державі. І тоді вибори відбудуться в зазначені терміни, наголосив Сич.

Зараз ви читаєте новину «Закон про вибори є тестом на відповідальність для Януковича - голова облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути