субота, 01 грудня 2012 04:00

Закон про референдум насправді є законом "Янукович назавжди" - Геращенко

Закон про референдум насправді є законом "Янукович назавжди" - Геращенко
Фото: politrada.com

Закон про референдум насправді є законом під назвою "Янукович назавжди".

Про це в ефірі Першого національного каналу сказала народний депутат Ірина Геращенко.

Вона підкреслила, що закон про референдум приймався з кричущими порушеннями регламенту парламенту.
"Закон було прийнято як завжди в цій Верховній Раді за три хвилини, не було враховано жодної з тисячі поправок, які подали не тільки члени опозиції, не було враховано жодної з позиції експертів", - наголосила нардеп.

Геращенко додала: "Називається закон правильно – закон Про референдум, але там про референдум нічого не має. Це закон про "Янукович назавжди". І прийнявся він за 3 дні після виборів тільки тому що немає конституційної більшості в парламенті, немає голосів, тому шукають новий шлях, як же того Януковича залишити в 2015 році президентом. Головну роль там грає міністерство юстиції, яке визначає, чи правильне питання, яке виноситься на референдум, чи не правильне".

Вона наголосила, що найбільша загроза цього закону у тому, як будуть формуватися комісії, які рахуватимуть результати голосування.

"Вони формуються з органів влади. Ми собі можемо уявити, що вони нарахують. Туди не входять взагалі представники політичних партій, вони не мають там навіть своїх спостерігачів, - обурилася політик. - За 5 днів ЦВК має перевірити всі здані підписи щодо результатів плебісциту. Наше ЦВК місяць рахувало голоси на двох дільницях, воно порахувати "2+2" не може, а тут воно за 5 днів має порахувати!"

Після цього, наголосила Геращенко, за 10 днів ЦВК має встановити результати голосування і вже одразу законопроект, за який було проведено референдум, буде визнано законом.
"Ми не можемо ні до суду подати, ні звернутися до КСУ, щоб запитати, чи це конституційно чи ні", - підкреслила Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Закон про референдум насправді є законом "Янукович назавжди" - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути