Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2011 16:34

"За Януковича у кожного чиновника буде по "Межигір'ю" - Гриценко

"За Януковича у кожного чиновника буде по "Межигір'ю" - Гриценко

Перша особа завжди задає систему цінностей. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

"2005-го я прийшов у Міністерство оборони. 285 тисяч особового складу, понад 200 державних підприємств – величезна махина. Розбещена, зокрема корупцією, зловживаннями й махінаціями. Консервативна за своєю природою", - пригадав він.

"Перші кілька місяців після Майдану я працював у Міністерстві до глибокої ночі – щоб опанувати ситуацію. Захворіла дитина. Відлучитися не можу, тому виділяю службову машину. Дитину повезли й привезли. Дістаю з кишені гроші й кажу помічникові: "Неси в касу бригади забезпечення". Усі квитанції за два роки 10 місяців лежать у мене в сейфі. Через два тижні після того випадку дав команду перевірити: як мої заступники, керівники департаментів, генералітет використовують службовий транспорт у вихідні", - наголосив нардеп.

За словами Гриценка, він побачив дві речі.

"Перша: вп'ятеро поменшало викликів солдатів із машинами. Друге – ті, хто викликав, почали оплачувати. Я ніяких наказів не давав, вони чітко зрозуміли: будеш зловживати – вилетиш", - зауважив він.

Народний депутат підкреслив, що перша особа завжди задає систему цінностей.

"Принцип "роби, як я" – працює. Якщо декларуєш принцип "роби, як я сказав", а сам чиниш інакше, – не буде нічого. Янукович не може боротися з корупцією за визначенням – у нього є "Межигір'я". Отже, у кожного чиновника на своєму рівні буде по "Межигір'ю". Вони швидко це розуміють", - пояснив Гриценко.

"Якщо суспільство сприймає команду Януковича як бульдозер, що руйнує засади демократії, підприємництва, позбавляє країну європейської перспективи, – цій махині треба протидіяти", - наголосив він.

Про три рубежі протидії команді Януковича Анатолій Гриценко розповідає у новому номері журналу "Країна" № 46 (99) за 2 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"За Януковича у кожного чиновника буде по "Межигір'ю" - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути