вівторок, 04 вересня 2018 10:55

За хабар заарештували в.о. Держгеонадр Фощія - ЗМІ

За хабар заарештували в.о. Держгеонадр Фощія - ЗМІ
Затримання в.о. Голови Державної служби геології та надр України Фощія. Фото: Департамент захисту економіки Национальной полиции України

Сьогодні на хабарі у розмірі 3 тис доларів був затриманий в.о. голови Державної служби геології та надр України.

Про це на своїй сторінці-фейсбук повідомив Генеральний Прокурор України - Юрій Луценко, передає "Обозреватель".

В тексті повідомлення Луценка йдеться про те, що Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Департаменту захисту економіки Нацполіції викрито на одержанні неправомірної вигоди во голови Державної служби геології та надр України.

"Вказаний посадовець вимагав та одержав 3 тис доларів за сприяння в оформленні документів на видобуток торфу", - написав Генпрокурор.

Також Луценко додав, що за цим дрібним хабарем насправді проглядається глобальна проблема тіньових оборудок Держгеології.

"З 2014 року лише 43 з 722 ліцензій було видано на аукціонах! Все решта - в ході чиновницьких ігр.Тому поки в держсекторі не пройде велика приватизація, на митниці не запрацює система електронних сканерів, а в Геонадрах не стануть обов'язковими аукціони - будемо разом з колегами брати на хабарях великих і малих корупціонерів".

Раніше Луценко повідомив, що генпрокуратура оскаржила в суді видачу Державною службою геології та надр ліцензій на розробку родовищ літію та нафти в Донецькій та Полтавській областях.

21 червня 2018 року Національне антикорупційне бюро провело обшуки в офісі Державної служби геології та надр України. Слідчі дії проводилися стосовно надання Держгеонадрами адміністративних послуг щодо користування надрами на ділянках проявів бурштину.

Нагадаємо, наприкінці травня 2017 року було призначено Олега Кирилюка — т.в.о. голови, а Миколу Фощія — першим заступником голови.

Низка ЗМІ помилково повідомила про затримання керівника Служби - Олега Кирилюка, хоча насправді 3 вересня 2018 року за хабар був затриманий його заступник, який на час відпустки Кирилюка був виконуючий обовязків Голови Служби - Микола Фощій, про що на своїй сторінці Генеральний Прокурор - Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «За хабар заарештували в.о. Держгеонадр Фощія - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути