Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2020 18:30

За проживання Зеленського в Омані заплатила перша леді

За проживання Зеленського в Омані заплатила перша леді
За проживання Зеленського в Омані заплатила його дружина. Фото: Facebook/Володимир Зеленський

В Україні майже завершили перевірку обставин поїздки президента Володимира Зеленського в Оман в січні поточного року.

Про це повідомив глава Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков в інтерв'ю РБК-Україна.

Він уточнив, що агентство ще чекає документи від компанії, яка безпосередньо зафрахтувала літак, на якому президент повертався з Оману.

За його словами, літак належав мальтійській, а не оманській, компанії, і мальтійській компанії направили запит, щоб з'ясувати, хто безпосередньо заплатив за переліт.

Як заявив Новіков, НАЗК у ході перевірки шукало відповіді на два питання: хто оплачував відпочинок і хто оплатив зворотний переліт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування щодо Дубневича завершили, справу готують до суду

"Щодо зворотного перельоту Офіс президента нам надав інформацію, що літак було надано Оманом для держави Україна. Зауважте, це не був подарунок і не послуга конкретній особі", – повідомив глава НАЗК.

Тож цю інформацію Зеленський може не вносити в декларацію, тому що це міждержавна послуга: "тільки якщо громадянин як фізична особа споживає послугу, він зобов'язаний її задекларувати".

З приводу оплати послуг проживання в готелі, то відповідний запит НАЗК направило безпосередньо Зеленському як фізичній особі. Той надав усі необхідні документи.

Згідно з ними, за готель заплатила дружина Зеленського.

Глава НАЗК уточнив, що відповідно до закону "Про запобігання корупції", оплата дружиною спільно спожитих послуг не є подарунком.

"Це не є також фактом, який необхідно декларувати як істотні зміни майнового стану. Тобто, якби сам Президент заплатив за проживання в готелі, він мав би це задекларувати", – сказав він.

Політтехнолог Михайло Подоляк, який на початку квітня став антикризовим консультантом голови Офісу президента Андрія Єрмака, працював із колишнім головою адміністрації президента Януковича Сергієм Льовочкіним і консультував депутата від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка.

Зараз ви читаєте новину «За проживання Зеленського в Омані заплатила перша леді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути