четвер, 21 червня 2012 14:00

З російської мови у Конституції може початись "Україна без Януковича" - лідер УНА- УНСО

З російської мови у Конституції може початись "Україна без Януковича" - лідер УНА- УНСО
Ігор Мазур каже, що російська мова знесе навіть сьогоднішню владу. Фото: bilozerska.info

Заява регіонала Вадима Колесніченка про те, що російську мову треба визначити другою державною у Конституції, ще раз показує їх ставлення до цієї проблеми і що для влади головне — російська мова, а не усі мови нацменшин.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур.

"Питання мови — це питання суверенітету, державності. Поділ на дві мови — це вже поділ держави: на рускоговарящих і україномовних. Це ще одна бомба під державу. Однозначно, це Кремлівське замовлення, бо Путін собі не може уявити Росію без України, як імперію. А вони зараз відновлюють свою імперію. Це п'ята колона Москви виконує своє замовлення - це навіть не гра за дешевий газ — це просто умови для їхнього фінансування, для їхнього безбідного життя в Україні", - розповів він.

Внесення російської мови до Основного закону може означати початок кінця цієї влади, вважає "унсовець".

"Внести можна, але це те з чого може початись "Україна без Януковича", а можливо якийсь інший формат. Тобто чайник кипить, кришка закрита,а вони цю кришку зверху тримають руками, і збільшують знизу вогонь. Такі заяви — це збільшення вогню, коли пару немає куди виходити. Євро -2012 цю функцію не виконало, люди не відчувають "покращення життя вже сьогодні" і позавчора не відчували, і післязавтра не відчують", - зазначив Мазур.

"Виконуючи Кремлівські примочки, - продовжив розмову він, - вони не розуміють, що самі під себе кладуть бомбу, бо цей вибух знесе їх разом з їх супер-ініціативами".

Водночас, Мазур додав, що "регіонали" казали, що хочуть захистити усі регіональні мови,а тепер показали, що їх цікавить лише російська.

На думку "унсовця", опозиція зрозуміла, що нічого вдіяти з цим не зможе тому й не взяла участі у роботі Конституційної асамблеї, яка власне, і може внести зміни у Конституцію.

"Або вже відмовлятися, або серйозно цим займатися. Вони вирішили, що краще відмовлятися, це не найгірше, що вони могли зробить. Нехай це залишиться на їх совісті. Вони просто реально відчувають, що не зможуть боротися за конституційні зміни, розуміючи, що ця Конституція приречена бути на замовлення", - підсумував Мазур.

Зараз ви читаєте новину «З російської мови у Конституції може початись "Україна без Януковича" - лідер УНА- УНСО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути