Ексклюзиви
середа, 08 лютого 2012 19:46

Янукович звільнив Єжеля, а крісло міністра віддав Саламатіну

Янукович звільнив Єжеля, а крісло міністра віддав Саламатіну

Президент Віктор Янукович звільнив Михайла Єжеля з посади Міністра оборони України. Відповідний указ № 72/2012 з'явився на сайті глави держави.

Іншим указом № 71/2012 він звільнив Дмитра Саламатіна з посади генерального директора Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення ("Укроборонпром") і призначив його Міністром оборони України.

Раніше повідомлялося, 8 лютого голова Міноборони відсутній на засіданні Кабміну, оскільки президент викликав його до себе. Підсумком цієї зустрічі стало рішення про звільнення Єжеля. Після зустрічі з президентом Єжель в Міноборони не з'явився.

Глава Міноборони 6 лютого виявився в центрі скандалу, коли намагався провести через Кабмін проект постанови про передачу землі під Києвом на потреби Адміністрації президента, Кабінету міністрів і Міноборони.

Документом пропонувалося 60 га земель Міноборони під Києвом поділити на ділянки по 20-30 соток під будівництво котеджів.

Ініціатива Єжеля не була підтримана. Раніше його неодноразово звинувачували в корупції. Зокрема, мова йшла про порушення при оренді військового майна, харчуванні солдат, проведенні тендерів на закупівлю обладнання, розтраті бюджетних коштів та багато іншого. На підставі журналістських розслідувань про зловживання в армії Генеральна прокуратура порушила ряд кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Янукович звільнив Єжеля, а крісло міністра віддав Саламатіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

141

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути