четвер, 17 травня 2012 20:25

Янукович підписав указ про створення Конституційної асамблеї

Янукович підписав указ про створення Конституційної асамблеї
Президент України створив орган для зміни Конституції. Фото: vsekommentarii.com

Президент України Віктор Янукович підписав Указ "Про Конституційну Асамблею". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Цим указом Янукович утворив Конституційну асамблею як спеціальний допоміжний орган при президентові України, головною метою створення та діяльності якого є підготовка законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції України.

Главою держави України було затверджено Положення про Конституційну асамблею, а також її персональний склад. Головою призначено Леоніда Кравчука – президента України у 1991-1994 роках. Директора Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАН України Юрія Шемшученка призначено заступником голови, а радника президента Марину Ставнійчук - секретарем.

Конституційну асамблею утворено у складі 94 осіб.

До її складу увійшли представники від депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України, політичних партій, Національної академії наук України, національних галузевих академій та академічних наукових установ, інших наукових установ та вищих навчальних закладів, профільних громадських організацій та незалежних експертно-аналітичних центрів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав указ про створення Конституційної асамблеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути