середа, 05 лютого 2014 17:35

Яценюк готовий втратити рейтинг, аби "врятувати Україну" в кріслі прем'єра

Яценюк готовий втратити рейтинг, аби "врятувати Україну" в кріслі прем'єра
Арсеній Яценюк може очолити уряд

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк готовий очолити уряд, якщо його сформує парламент і він складатиметься з представників опозиції.

Про це політик заявив в інтерв'ю "Deutsche Welle".

"Ми готові взяти на себе відповідальність за країну. Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді займуть представники опозиції. У цей дуже важкий час для моєї країни, охопленої економічною кризою, коли національна валюта знецінюється, коли ми маємо стагнацію і величезне безробіття, а у нас в цей час глибока політична криза, ми переконані, що опозиція впорається з керуванням країною і зможе навести мости в умовах розбрату в країні", - сказав Яценюк.

За його словами, він усвідомлює ризикованість такого кроку.

"Але йдеться не про мою політичну долю, а про долю країни. Я готовий втратити рейтинг, щоб врятувати країну", - заявив політик.

Яценюк також заявив, що новий уряд повинен формуватися на основі Конституції 2004 року і бути підзвітний і підконтрольний парламенту, а не президенту.

"У короткостроковій перспективі ми будемо домагатися повернення до Конституції 2004 року як тимчасового рішенням до того моменту, коли ми приймемо нову Конституцію. Має бути перехід до парламентсько-президентської республіки. На цих умовах має бути створено новий уряд", - сказав він.

Водночас Яценюк сумнівається в бажанні Януковича йти на переговори і втрачати свої повноваження.

"У мене таке враження, що цей президент лише хоче виграти час, втягнути нас в нескінченні дискусії ні про що", - заявив політик.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк готовий втратити рейтинг, аби "врятувати Україну" в кріслі прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути