середа, 04 квітня 2018 11:37

Здригаюся від цього - Аваков не бачить Порошенка єдиним кандидатом

Здригаюся від цього - Аваков не бачить Порошенка єдиним кандидатом
"Порошенко може бути одним із реальних кандидатів у президенти - поряд з іншими" - Арсен Аваков. Фото: УНІАН

Петро Порошенко може бути одним із кандидатів у президенти на майбутніх виборах, але не єдиним.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у інтерв'ю ЛІГА.net.

"Я здригаюся, коли чую про єдиного кандидата. Я вважаю, що Порошенко може бути одним із реальних кандидатів у президенти - поряд з іншими. І нехай кожен громадянин сам собі вибирає, кого він вважає гідним", - сказав керівник МВС.

"Дуже правильно буде зробити парламентську республіку. Це б остудило багато голів, які борються за владу в країні. Усунуло би дуалізм влади. Зменшило кількість угруповань, які борються одине з одним. Адже у нас як в останні роки? Президент завжди бореться з прем'єром. Прем'єр завжди бореться з президентом. Це створює дисбаланс і конфліктні ситуації", - додав Аваков.

Пропонуємо найцікавіші цитати.

Про стосунки з президентом

"Немає у мене війни з Порошенком... Я б міг "злити" посаду під президентську вертикаль. Але це не пішло б на користь суспільству. І я не така людина. І це багатьом не подобається. Можливо, президентові це теж не подобається... Нагадаю лише, що міністр внутрішніх справ не є підлеглим президента"

Про переговори між Порошенком і "Народним фронтом"

"Був один із варіантів обговорення. Логіка була в тому, щоб визначити формат об'єднання центристських сил, для консолідації зусиль з реформ та для участі у виборчому процесі. Як один з варіантів - так, обговорювали спільну партію. Але я, наприклад, не є прихильником такого"

Про НФ

"Ми взяли на себе всі важкі рішення і бруд найскладніших років. Хтось повинен був це зробити"

Про Коломойського

"Регулярно з ним спілкуюся. Напевно, раз у пару тижнів. Він дзвонить, питає: "А як вам телешоу на нашому каналі?". І все в такому дусі. Це дуже кумедні розмови, якщо хто-небудь слухає. Але вони малопродуктивні, не про політику, тому, напевно, ніхто їх не публікує.

Нас з ним зв'язує 2014 рік. Нас пов'язує Дніпро, коли там була напружена ситуація. Його тверда позиція патріота і рішучої людини тоді - дорогого коштує, і я цього ніколи не забуду.

А ще я ніколи не брав у нього гроші, а він зі мною їх не заробляв, ні в бізнесі, ні в політиці. Тому у мене є можливість спокійно з ним розмовляти, а у нього є можливість спокійної розмовляти зі мною"

Про Медведчука

"Він "продає повітря", яке називається "я впливаю на події в Україні". Продає його Путіну. Дехто в Україні теж намагається це купувати. Я вважаю, що це маячня повна.

Він втручається. Він намагається, звичайно, брати участь... Але політика цієї людини вже в минулому. Я, наприклад, не розумію, як він може представляти Україну в Мінську. Я і без того Мінський процес вважаю справою дивною, і який не вселяє надій на вирішення проблеми. А з ним - тим більше"

Про Саакашвілі

"Це людина, яка готова заради власної красивої політичної пози використовувати все, що завгодно. Використовувати фрустрацію населення, обдурені очікування, розчарування, нездійснені поки світлі надії і розкручений антикорупційний ажіотаж - все, що завгодно, щоб привернути до себе людей, і щоб потім обдурити, поклавши в кишеню політичні дивіденди. Мені такого роду політики, як Саакашвілі, - огидні. І він навіть не вважає, що це погано. Для нього це просто і природно - як дихати. На жаль"

Про право сили

"Поліція і Нацгвардія мають чіткі орієнтири на максимально толерантне ставлення до громадян та завжди, наскільки це можливо, діють по максимально гуманному сценарію. Але коли йдеться про збройний опір, про ймовірність застосування зброї, про появу парамілітарних структур, які намагаються підмінити собою законність - жорстка реакція нормальна і правильна. Держава має монопольне право на застосування сили - і має цим правом користуватися для усунення загрози для громадян. Так працює поліція у всьому світі"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть поставити на Кличка - ЗМІ

Арсен Аваков очолює МВС понад 4 роки. Працював в уряді Арсенія Яценюка, а з квітня 2016 року - під керівництвом Володимира Гройсмана.

Зараз ви читаєте новину «Здригаюся від цього - Аваков не бачить Порошенка єдиним кандидатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути