понеділок, 30 листопада 2020 16:51

Вибір Вітренка: 20 млн доларів або крісло міністра енергетики

Вибір Вітренка: 20 млн доларів або крісло міністра енергетики
Юрій Вітренко. Фото: KP.UA

На посаду міністра енергетики розглядають кандидатуру Юрія Вітренка, у якого конфлікт інтересів на 20 млн доларів.

Про це написав експерт з енергетичних питань Валентин Землянський на своїй сторінці в Facebook.

На думку експерта, можливе призначення міністром енергетики Вітренка, свідчить про кадрову кризу влади.

"Ходять чутки про призначення пана Вітренка на позицію міністра енергетики. Кадрова криза влади очевидна. Міністр з конфліктом інтересів на 20 млн доларів. Зате боротьба з корупцією досягла неймовірних висот", - написав Землянський.

Раніше інформацію про можливе призначення колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка міністром енергетики, повідомив OBOZREVATEL.

Зокрема видання повідомило, що Вітренко подав позов до Печерського суду Києва з вимогою до збиткової компанії виплатити йому 94 млн гривень премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом". Разом з тим саме він розглядається як один з кандидатів на посаду міністра енергетики.

При цьому збитковою компанія стала, в тому числі, в результаті роботи самого Вітренка (за 9 місяців 2020 го збиток склав 600 млн доларів). Відповідний позов був поданий в лютому, проте сума претензій стала відома лише зараз. Про це свідчить позовна заяву Вітренка, яке є в розпорядженні OBOZREVATEL.

Топ-менеджерам "Нафтогазу", які привели національну компанію до багатомільярдних збитків, прописали в контрактах виплату премій в розмірі 1% від 2,9 млрд доларів - суми виграшу в суперечці з "Газпромом".

Частина суми була виплачена Вітренку, проте "Нафтогаз" прострочив шість квартальних платежів. Вони і склали близько 3,9 млн доларів або 94 млн гривень за курсом на момент подачі позову.

За інформацією джерел OBOZREVATEL, тепер президенту Володимиру Зеленському пропонують призначити колишнього топ-менеджера "Нафтогазу" Вітренко в якості міністра енергетики. Його звільнили з "Нафтогазу" в липні 2020 го.

Зараз ви читаєте новину «Вибір Вітренка: 20 млн доларів або крісло міністра енергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути