Ексклюзиви
неділя, 05 грудня 2021 19:16

"Ви - великі люди. Україна - непереможна," - Зеленський звернувся до волонтерів

"Ви - великі люди. Україна - непереможна," - Зеленський звернувся до волонтерів
Неможливо перемогти військо, чисельність якого невідома, сказав президент. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав українців, які займаються волонтерською діяльністю.

Про це глава держави сказав на заході з нагоди Міжнародного дня волонтера у неділю, 5 грудня, повідомляє Gazeta.ua.

"Ви - герої, великі люди", - звернувся Зеленський до волонтерів.

"Український народ ніколи не був байдужим. Завжи чуйний до проблем. Ми завжди допомагали один одному в біді", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці чинитимуть опір. "Миру" на умовах РФ не буде - мережею шириться масштабний флешмоб

Зеленський розповів три історії.

"Перша про одного чоловіка з Києва. Достатньо не бідна людина, своя транспортна компанія - чесний, успішний бізнес. Великий будинок у передмісті, новий Range Rover, у соцмережах мандрівки Європою, відпустка на Балі. Але все змінилося однієї миті, і в соцмережах щодня з'являлися дописи "Зранку на передову, є вільне місце, зараз найбільш потрібні каски і броніки", "Майже закрили тепловізори, потрібно ще трохи, хто може - допомагайте, ось номер карти "Привату".

Друга історія про дівчинку з Дніпра, вона щойно закінчила магістратуру і попереду кар'єра успішного адвоката. Але все також змінилося однієї миті. Знову чергова безсонна ніч, знову вона збирає медикаменти на фронт, бо на сході війна. Завтра авто помчить на Донбас до хлопців і дівчат, які захищають нашу державу, суверенітет. Завтра ці ліки врятують життя хлопцю з Черкащини.

Третя історія про звичайного 11 річного хлопчика з заходу нашої держави, який хотів вєлік. І який дуже хотів просто допомогти дорослим. Він довго складав гроші, влітку допомагав матусі продавати яблука. А восени роздавав рекламні листівки, взимку вивчив колядки і на свята пройшовся усіма своїми родичами. Його дитяча, маленька скарбничка заповнена вщент. Але все знову змінилося однієї миті - "Мам, я тут подумав, мабуть вєлік почекає, передай це нашим хлопцям", - розповів Зеленський.

Президент нагадав, що з 2014 року триває війна.

"Мить, коли змінились всі. Це робить Україну непереможною. Бо неможливо перемогти військо, чисельність якого невідома. Армію, до лав якої в одну мить стають мільйони небайдужих. Слава вам, слава Україні", - сказав Зеленський.

Росія може напасти на Україну наприкінці січня або на початку лютого. План війни вже готовий, однак президент країни-агресора РФ Володимир Путін ще вирішує, чи потрібно його реалізовувати, повідомила німецька газета BILD. Перед цим Путін вимагав, що Україна не має стати членом НАТО.

Україна спокійно відреагувала на нарощування російських військ вздовж кордон, тому що агресія РФ триває вже вісім років, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

США зроблять все можливе, щоб допомогти Україні захистити свою суверенну територію, заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Зараз ви читаєте новину «"Ви - великі люди. Україна - непереможна," - Зеленський звернувся до волонтерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути